Eigen groenten en fruit verbouwen bij Volkstuincomplex ATV Obdam - Pluk de vruchten van eigen teelt

  Nieuws
Kinderen vinden het leuk om in de grond te wroeten en te zien hoe een gewas groeit. (Foto: archief Rodi Media)
Kinderen vinden het leuk om in de grond te wroeten en te zien hoe een gewas groeit. (Foto: archief Rodi Media) (rodi.nl)

OBDAM – Zelf de vruchten plukken van een eigen volkstuintje? Wie wil dat niet? Tijdens het mooie weer ontspannend werken en kijken in eigen tuin hoe alles groeit en bloeit én altijd verse groente op tafel. Interesse? Kom 16 juni naar de open dag op Volkstuincomplex, Braken 25 in Obdam.
Hoeveel mensen plezier beleven aan een volkstuin, wil volkstuinvereniging ATV laten zien. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje te nemen. Belangstellenden kunnen diverse tuinen bezoeken; groente- en bloementuinen, kasjes en huisjes. Let op de vlag bij de ingang van de tuin. Ook is in de mooie kantine koffie of thee verkrijgbaar.

Voor het hele gezin

Een volkstuintje hebben is leerzaam voor het hele gezin. Laat kinderen zien hoe het zaadje in de grond gaat en neem ze af en toe mee om de groei van het gewas te laten zien, bijvoorbeeld een bloem, courgette of pompoen. Sommige kids weten niet, en sommige volwassenen ook niet, hoe alles groeit en bloeit. Veel koopt men tegenwoordig in een zakje. En de groenten die in de winkel liggen zijn die wel of niet bespoten?
Smaak

Wie groente verbouwd wordt vaak naarmate de groei vordert enthousiast. Op de tuin vermeerdert groente zich als konijnen: plant een aardappel en er komen er twintig voor terug. Zaai een boon en een heel gezin kan gedurende de winter bonen eten. Kuil witlof in en de smaak is geweldig! Niet dat waterige uit de supermarkt. Het allergrootste voordeel is dat een lid zelf bepaalt wat hij teelt en of dat biologisch is. Een bos biologische worteltjes uit eigen tuin ruikt en smaakt lekker. Een bos uit de supermarkt is vaak reuk- en smaakloos.
Puzzeltocht

Tijdens de open dag worden bezoekers rondgeleid over het hele complex, door middel van een leuke fotopuzzeltocht. Jong en ouder kan hieraan meedoen en maakt kans op een slagroomtaart. Een imker vertelt over bijen bij de kantine. Deze dag is in samenwerking met P. Zwaan uit Obdam georganiseerd, dus men kan ook tuinen bekijken bij Amateurtuindersvereniging Obdam. Het Volkstuincomplex met zeventig tuinen en ruim tachtig leden tussen de 20 en 80 jaar bevindt zich aan Dobber 25 in Obdam. Met de auto te bereiken via de rotonde van het industrieterrein en dan de weg achter het benzinestation volgen en met de fiets door de fietstunnel en dan rechtsaf richting Weelplas.
Meer weten over de volkstuinvereniging? Neem contact op met voorzitter Hans Knijn via tel. 06-22523243.

Meer berichten