Nachtvlindertelling bij Rundveemuseum

  Nieuws
Wie weet welke mooie nachtvlinders gespot worden tijdens de nachtvlindertelling bij het Rundveemuseum in Aartswoud? (Foto: Hanneke de Boer)
Wie weet welke mooie nachtvlinders gespot worden tijdens de nachtvlindertelling bij het Rundveemuseum in Aartswoud? (Foto: Hanneke de Boer) (rodi.nl)

AARTSWOUD – De Nationale Nachtvlindernacht wordt van 23 op 24 juni gehouden van 22.00 tot 01.00 uur bij het Rundveemuseum, aan de Schoolstraat in Aartswoud. Iedereen is zondag 24 juni tussen 13.00 en 16.30 uur welkom om te kijken om welke vlinders het gaat. Experts van de Vlinderstichting geven dan een toelichting.
De nieuwe expositie in de potstal van het museum heeft als onderwerp: de natuur in veel facetten. Tal van activiteiten worden georganiseerd, waarvan de nachtvlindertelling de eerste is. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en moeten gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan achthonderd. In samenwerking met de afdeling Hoorn van de Natuurhistorische vereniging wordt een tipje van de sluier van het geheimzinnige leven van nachtvlinders uit de doeken gedaan. Nieuwsgierig geworden? Kom dan deze nacht meetellen.
Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag, zaterdag en zondag open van 13.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.

Meer berichten