Genieten van muziek, zang, dans en toneel - Diverse kerken bezoeken tijdens Theater Trap Tour

  Nieuws
Stap op de fiets en doe met het hele gezin mee met de Theater Trap Tour in de gemeente Opmeer. Schrijf het alvast in de agenda! (Foto: aangeleverd)
Stap op de fiets en doe met het hele gezin mee met de Theater Trap Tour in de gemeente Opmeer. Schrijf het alvast in de agenda! (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO – De traditionele Theater Trap Tour wordt in de gemeente Opmeer op zondag 9 september gehouden. Een ronde die de deelnemers leidt langs vier prachtige theaterkerken, alwaar zij genieten van diverse optredens van een halfuur: muziek, zang, dans en toneel. De organisatie van dit evenement is in handen van Theaterkerk Wadway, Muziektheater ’t Kerkhuys in Spanbroek, Het Groene Kerkje in Lambertschaag en De Stompe Toren in Aartswoud.
Tijdens de Theater Trap Tour presenteren geweldige artiesten zich tijdens een ochtend- en middagprogramma. Stap op de fiets en wees op tijd om de voorstellingen van 11.00 en 12.30 uur bij te wonen. Het duo SimonèZ zingt prachtige liederen uit alle windstreken in Het Groene Kerkje, Noordeinde 30 in Lambertschaag. De toneelvereniging schuift de gordijnen open voor een unieke eenakter in café De Stompe Toren, Schoolstraat 40 in Aartswoud.

Middagvoorstellingen

In Muziektheater ’t Kerkhuys, Spanbroekerweg 37 in Spanbroek klinken de fantastische liederen van Renate Poel en Hans Laduce. De nummer worden akoestisch uitgevoerd. Merijn en Cor Beemster combineren zang en dans op eigen wijze in de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway. Deze optredens starten om 14.30 en 16.00 uur.
Route

De ronde werkt heel eenvoudig. Het startpunt en de route bepaalt een deelnemer zelf. Houd hierbij wel rekening met de twee ochtend- en twee middaglocaties. Elk optreden duurt een halfuur. Tussendoor fietst, rijdt, stept of toert een men langs de groene weilanden naar de volgende voorstelling. In of nabij de kerk staat de koffie klaar. Tussen het ochtend- en middagprogramma zit genoeg tijd voor ontspanning en om de inwendige mens te voorzien. Aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis. Wel gaat men met de pet rond.
Voor meer informatie, kijk op hetgroenekerkje.nl, kerkaartswoud.nl, kerkhuys.nl en theaterkerkwadway.nl.
Deze dag is het tevens Open Monumentendag. Ga eropuit met het hele gezin en ontdek de historie van de regio. Wie de Theater Trap Tour daarin meeneemt, dan is het extra genieten. Vergeet niet deze activiteiten op 9 september in de agenda te zetten!

Meer berichten