Imkers geven workshop bijen houden in Rundveemuseum

  Nieuws
Een imker laat zien hoe eenvoudig het is om bijen te houden. (Foto: Hanneke de Boer)
Een imker laat zien hoe eenvoudig het is om bijen te houden. (Foto: Hanneke de Boer) (rodi.nl)

AARTSWOUD – Nijvere bijen staan zondag 5 en 12 augustus in de aandacht in het Rundveemuseum. De geheimen van dit altijd bezige insect worden tussen 13.00 en 16.30 uur uit de doeken gedaan. Twee ervaren imkers, Aart de Wit en Martijn Kort, lichten de fijne kneepjes van het verzorgen van een bijenvolk toe.
Als vast onderdeel van de zomerexpositie Akkers en bijen, vogels en weiden is in de potstal ruimte gemaakt voor informatie over het houden van bijen en het winnen van honing. In de stal staat onder andere een observatiekast opgesteld. Daarin is te zien hoe een bijenvolk werkzaamheden verricht.
Imker Aart de Wit houdt 5 augustus om 14.00 uur een lezing over de gevaren en bedreigingen waar de bij mee heeft te maken. Ook de mooie kanten worden belicht. Tijdens de bijeenkomst zien belangstellenden fraai beeldmateriaal, waardoor duidelijk wordt wat bijen houden zoal inhoudt. Al eeuwenlang wordt het belang van bijen ingezien en plukt iedereen daar letterlijk en figuurlijk de vruchten van. Bijen vormen een onmisbare schakel in de keten van de natuur.
Martijn Kort geeft zondag 12 augustus om 14.00 uur een demonstratie honing slingeren. Ook hij heeft -als ervaren imker- veel te vertellen. De honing wordt uit de bijenkast gehaald en via enkele handelingen in potten gedaan. Uiteraard is dit zoete product te koop in het museum.
Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag, zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.

Meer berichten