Landbouwshow neemt maatregelen tegen verwachte warmte

  Nieuws

OPMEER – In verband met het verwachte warme weer voor maandag 6 augustus besloot het bestuur van de Landbouwshow om gepaste maatregelen te nemen ter bescherming van mens en dier.
Het veld van het terrein wordt deze week meerdere malen beregend om een goede kwaliteit ondergrond te krijgen voor de paarden die daardoor niet op een harde ondergrond hun concours hoeven te rijden. Er is een rookverbod uitgevaardigd op het koeien- en schapenterrein in verband met het brandgevaar die daar door losliggend stro is. Overal op het terrein is voldoende water en schaduw voor mens en dier. De dieren krijgen voldoende water en voor het publiek worden meer watertappunten gecreëerd, samen met meer schaduwplekken. De prijsuitreiking van koeien- en schapenkeuringen wordt gehouden op het eigen keuringsterrein en niet in de hoofdring. Die prijsuitreiking vindt ook eerder plaats om de ergste warmte te ontlopen. Hier moeten de bezoekers rekening mee houden. Schapen en koeien verlaten vroeger het terrein. Er is geen rundveedefilé dit jaar. De organisatie zoekt naar een alternatieve activiteit op dat moment van de dag.
Iedereen mag ervan uitgaan dat het dierwelzijn tijdens de 109e editie van de Landbouwshow voorop staat. En niet te vergeten het welzijn van deelnemers en publiek. Ondanks de verwachte voorspellingen op een warme dag is het bestuur ervan overtuigd dat het een prachtige dag wordt met het bestaande programma.

Meer berichten