'Mijmer Bank': voor en door inwoners van Ursem

  Nieuws
De 'Mijmer Bank' krijgt een prominente plaats in het dorp Ursem en wordt beplakt met sterren en persoonlijke symbolen. (Foto: aangeleverd)
De 'Mijmer Bank' krijgt een prominente plaats in het dorp Ursem en wordt beplakt met sterren en persoonlijke symbolen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

URSEM - In samenwerking met de gemeente Koggenland wordt een tweede kunstproject in Ursem gerealiseerd. Een project waarvoor alle inwoners uit Ursem, oud en jong, worden uitgenodigd om aan mee te werken. "Opnieuw willen wij een bank mozaïeken; een bank die wij 'Mijmer Bank' noemen", vertelt het projectteam 'Mijmer Bank'. "Een bank die wordt opgedragen aan iedereen die jíj nooit wil vergeten; een bank waarop je in je eigen gedachten kunt wegzinken."

De 'Mijmer Bank' krijgt een prominente plaats in het dorp, in de Ruijtersstraat, en wordt beplakt met sterren en persoonlijke symbolen. Symbolen die voor mensen belangrijk zijn en ze doet herinneren. "Symbolen die ze zelf bedenken en samen met onze hulp, met schitterend gekleurde glazen mozaïeksteentjes, op de bank plakken."
In het weekend van 8 en 9 september vindt de tweejaarlijkse kunstroute plaats. De bank staat dan geplaatst bij Yvon Vlaar, Noorddijkerweg 20. "Tijdens dit weekend praten wij iedereen graag bij over de mogelijkheden die wij bieden en kunnen mensen kun eigen 'plakidee' met ons bespreken en reserveren. Het idee is om de 'Mijmer Bank' in het najaar, in één week, te mozaïeken." Het projectteam 'Mijmer Bank' bestaat uit Marjon van der Lee, Esther Timmer, Silvia van Oort, Yvon Vlaar, Erna Carbaat, Jeannette van Ingen, Chantal Hofenk en Karin van der Gaast. Meer informatie: yvonvlaar@quicknet.nl.

Meer berichten