'Kennismaken met zorg voor ouderen en mensen met beperking' - Ontdek West-Friesland op de fiets

  Nieuws
Stap op de fiets en ontdek West-Friesland op zijn mooist. (Foto: archief Rodi Media)
Stap op de fiets en ontdek West-Friesland op zijn mooist. (Foto: archief Rodi Media) (rodi.nl)

REGIO – Wilgaerden, Ygdrasil en LeekerweideGroep verzorgen 8 september samen een bijzondere fietstocht langs speciale plaatsen. "Een mooie manier om kennis te maken met ouderenzorg en zorg voor mensen met een beperking", meldt Esther Luis, stafmedewerker Communicatie en PR van LeekerweideGroep. "Spring op je fiets voor een ontzettend leuke tocht door het mooie West-Friesland. Je moet zelf trappen maar de tussenstops hebben we allemaal geregeld! Overal is iets te lekkers te eten of drinken en iets bijzonders te zien.
Ygdrasil, Wilgaerden, LeekerweideGroep, VrijetijdsbestedingNH en VrijwilligersNH hebben een ontzettend leuke fietstocht uitgezet. Deze route voert door het regionale landschap. De tussenstops leiden ook naar een paar zorglocaties. De bewoners, ouderen en mensen met een beperking, heten bezoekers tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom en zetten wat lekkers klaar. Ook aan de kinderen is gedacht. De tocht is 21 km lang en men kan op diverse plekken starten.

Route

De tocht voert langs Wognum, een locatie van LeekerweideGroep, waar een kinderboerderij, speeltuin en een restaurant de stop veraangenamen. Deelnemers kunnen in Spanbroek de plannen van Wilgaerden voor de nieuwbouw bekijken. En natuurlijk iets lekkers drinken en snacken.
Ouderen

"Bij Ygdrasil kan men languit in de schaduw onder de bomen liggen. Of uitstrekken en en passant een heerlijk stukje fruit plukken. Of misschien zit je liever op het terras? Vergeet niet de mooie creaties van de cliënten te bewonderen", laat Esther weten. " En voor wie altijd al wilde weten hoe het wonen in Oostwoud is? Kom dan de prachtige woonboerderij met de mooie appartementen van LeekerweideGroep bekijken. Onze cliënten heten iedereen welkom. In hun appartement en op het terras met een goed bord en glas van het een of ander."
Aanmelden
Een prachtig rondje happen en trappen door het nazomerse landschap. Men kan een startpunt naar keuze maken. Wilgaerden, locatie Zandhove, Spanbroekerweg 168 in Spanbroek, Ygdrasil, Westerstraat 8 in Sijbekarspel, LeekerweideGroep, locatie Wognum, Verlengde Kerkweg 1 of locatie Broerdijk, Broerdijk 13-19 in Oostwoud. Het rondje is in elke volgorde te maken tussen 13.00 en 16.00 uur. Kosten deelname: 5 euro voor een volwassene en 2,50 euro voor een kind. Opgeven via info@vrijwilligersnh.nl, vergeet niet naam, aantal (kinderen) en startlocatie door te geven.

Meer berichten