Kort nieuws

  Nieuws

Burendag
SPIERDIJK – Woonzorgcentrum De Oever, Theresiahof 11 in Spierdijk houdt 22 september in het grandcafé en de binnentuin van 10.00 tot 15.00 uur een burendag. Woonzorgcentrum De Oever in Spierdijk wil hier in samenwerking met de Omring en Esdégé-Reigersdaal aandacht aan besteden. Kom gezellig langs. De koffie met taart staan klaar. Ook kunnen bezoekers snuffelen op de boekenmarkt. Iedere euro die verdiend wordt met de verkoop, komt ten goede aan de beweegtuin.
Burenmaaltijd

AKKEKERK / LAMBERTSCHAAG – In kader van Burendag wordt zondag 23 september in Abbekerk-Lambertschaag een Burenmaaltijd. Deze maaltijd wordt gesubsidieerd door het Oranjefonds en is voor inwoners van Abbekerk-Lambertschaag gratis toegankelijk. Locatie: het dorpshuis aan Burgemeester P. Kromplein 6 in Abbekerk. Zaal open om 17.00 uur, aanvang maaltijd 17.30 uur. Het menu bestaat uit diverse kipgerechten met rijst en/of nasi goreng. Liever geen kip of liever vegetarisch eten? Geef dit dan tijdig door. Drankjes zijn voor eigen rekening.
Vredesdienst

WOGNUM – ‘Generaties voor vrede’ is het thema van de oecumenische dienst op zondag 23 september. De deuren van de protestantse kerk, aan de Raadhuisstraat in Wognum staan die ochtend om 10.00 uur voor iedereen open. Voor de kinderen worden aparte activiteiten gehouden. De dienst is georganiseerd door de oecumenische werkgroep Wognum in het kader van de landelijke Vredesweek. Muzikale medewerking verleent het Parochieel koor onder leiding van Jessica Huisman. Woorden worden gesproken door Ina Broekhuizen en Hans van Engen. Zij gaan in op het onderwerp ‘vrede kun je leren’. Na afloop is er koffie of thee en gelegenheid tot gesprek.
Inloopspreekuur

REGIO – Wie hulp nodig heeft bij het invullen van een formulier, de administratie weer op orde probeert te krijgen of een vraag heeft over opvoeden en opgroeien van een kind, kan met deze vragen terecht bij het Wijkteam Opmeer. Kom naar één van de inloopspreekuren. In Hoogwoud is dat in Wijkcentrum De Lindehof, Graaf Willemstraat 27 op 27 september, 11 en 25 oktober van 11.00 tot 12.00 uur en in Wijkcentrum De Schakel, Pastoor Meriusstraat 2 in Spanbroek op 4 en 18 oktober van 11.00 tot 12.00 uur. Wie niet naar het spreekuur kan komen, neem dan contact op met het Wijkteam Opmeer en maak een afspraak. Zij komen ook aan huis. Kijk voor meer informatie op www.opmeer.nl/zorg-en-ondersteuning.
Kofferbakmarkt succesvol

AVENHORN – Rotary Koggenland hield begin september een kofferbakmarkt in het dorpsbos van Avenhorn. De opbrengst was ruim 4.000 euro en dit komt ten goede aan onder meer Stichting Bake for Life.
Actiedag Bavoparochie

URSEM – In de R.K. Bavokerk, Noordijkerweg 1 in Ursem wordt zondag 30 september tot 15.00 uur een actiedag gehouden. Deze wordt geopend met een viering om 10.00 uur, waarin Pastor Nico Knol voor zal gaan. De drie koren ondersteunen de dienst gezamenlijk. Vervolgens genieten de aanwezigen van allerlei lekkernijen en spelletjes: schminken, creatief bezig zijn of de kleine kunstexpositie bezichtigen of de boekenmarkt. Iedereen is welkom. De opbrengst komt ten goede aan De Overkant, een speciaal gedeelte achterin de kerk die opgeknapt moet worden.

Meer berichten