Van visser tot eerste bisschop van Rome?

  Nieuws

ABBEKERK – ‘Hoe een eenvoudige Joodse visser de eerste bisschop van Rome werd’. Dat is het onderwerp op 26 september van de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’ in het komend seizoen in ’t Abbehuisje, aan de Dorpsstraat in Abbekerk. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop); de sluiting is 21.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

In 2016 verscheen van de emeritus-hoogleraar Fik Meijer het boek ‘Petrus, leerling, leraar, mythe’. Daarin schrijft hij dat het twijfelachtig is of de apostel Petrus ooit in Rome is geweest. Toch staat er in zijn boek een fotootje van paus Franciscus met een bronzen kistje waarin het gebeente van Petrus zou zitten. In de onderaardse ruimte van de Sint Pieter-basiliek is een eenvoudig gedenkteken met de woorden ‘Petroc en ecti’ (Petrus is hier). Waar of onwaar?
In ‘Verhalen van toen…’ worden de nieuwste inzichten en ontwikkelingen rond de Bijbel onder de aandacht gebracht. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek). Contactpersoon is Anne de Bruin, tel. 0229-582415 of annedebruin@simpc.nl. De volgende avonden in de serie zijn op 31 oktober, 28 november, 30 januari, 27 februari en 27 maart. Meer informatie: www.pkn-middenwestfriesland.nl.

Meer berichten