Dagvlinders spotten rond Rundveemuseum

  Nieuws
Meer weten over insecten? Kom aanstaand weekend naar het Rundveemuseum in Aartswoud. (Foto: Hanneke de Boer)
Meer weten over insecten? Kom aanstaand weekend naar het Rundveemuseum in Aartswoud. (Foto: Hanneke de Boer) (rodi.nl)

AARTSWOUD – In en rond het Rundveemuseum in Aartswoud staan 15 en 16 september vlinders in het middelpunt. Op beide middagen worden tussen 13.00 en 16.30 uur twee lezingen en een korte zoektocht naar vlinders in de omgeving gehouden. Dit alles staat onder deskundige leiding van de insectenwerkgroep van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Hoorn/West-Friesland.

Het vlinderprogramma is een onderdeel van de expositie 'Akkers en bijen, vogels en weiden' in de potstal van het museum. De insectenwerkgroep laat beelden van verschillende vlindersoorten, bijen/hommels en libellen zien die in de regio voorkomen. De groep heeft een langlopend vlinderproject en vertelt graag waar bepaalde vlindersoorten, bijen/hommels en libellen aan te herkennen zijn. Nu het warme weer langzamerhand verdwijnt, komen er meer vlinders tevoorschijn. Zelfs de kleine vuurvlinder is al een paar keer ontdekt. Blauwtjes, schoenlappers en koolwitjes zijn algemeen, maar ook hommels zijn er in diverse varianten. Als mensen weet waar ze op moeten letten, zijn ze goed te vinden. Na de korte lezing die om 13.30 uur begint, wordt in de tuinen van Aartswoud een kijkje genomen om het geleerde in de praktijk te brengen. Neem een kijkertje mee! Om drie uur volgt dan de tweede mogelijkheid. Dit geldt voor beide dagen.
Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.

Meer berichten