Webinar over kinderen en uitgaansdrugs

  Nieuws
Weet welke uitgaansdrugs er circuleren. Brijder Jeugd Preventie helpt ouders en verzorgers via een webinar. (Foto: AdobeStock)
Weet welke uitgaansdrugs er circuleren. Brijder Jeugd Preventie helpt ouders en verzorgers via een webinar. (Foto: AdobeStock) (rodi.nl)

OPMEER – Brijder Jeugd Preventie verzorgt woensdag 26 september van 20.00 van 21.00 uur de webinar ‘Uw kind en uitgaansdrugs’. Gratis te volgen op computer of telefoon. Tijdens de webinar krijgen de deelnemers informatie over populaire uitgaansdrugs. Ouders komen op deze manier te weten hoe zij deze drugs kunnen herkennen of hun kind uitgaansdrugs gebruikt en worden geïnformeerd over mogelijke risico’s van gebruik. Tot slot wordt er besproken hoe zij middelengebruik kunnen bespreken met hun kind.
Jongeren worden vaak beïnvloed door tal van sociale, maatschappelijke en economische factoren. Dat kan betekenen dat zij door contact op school of een vriendengroep drugs ontdekken. Veelal krijgen ze te horen dat het geen kwaad kan en geen schade toebrengt, dus waarom niet een keertje proberen. Ongemerkt sluipt het drugsgebruik in het leventje van onbezonnen tieners en omdat het in hun ogen niet schadelijk is, wordt het veelvuldig gedaan. Door diverse vragen te stellen aan de professionals van Brijder Jeugd Preventie kunnen ouders erachter komen hoe ze hun kind kunnen bereiken door het gesprek aan te gaan.
Een webinar is een live online uitzending waaraan iedereen kan deelnemen, vanaf elke gewenste plek via pc, laptop of tablet. Belangstellenden kunnen tijdens de webinar via een chat vragen stellen aan de experts van Brijder Jeugd Preventie. Alle vragen worden zoveel mogelijk tijdens de sessie beantwoord. Deelnemen is gratis en eenvoudig te regelen door aan te melden op www.brijderjeugd.nl/uw-kind-en-uitgaansdrugs-webinar.html.

Meer berichten