Op Roet op vakantie

  Nieuws

DE GOORN – Stichting Op Roet houdt diverse bijeenkomsten. Voor komende periode samen die zoektocht aangaan om met elkaar te vieren en elkaar te ontmoeten. Dit keer met het thema: vakantie, wat is dat eigenlijk...
Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse vacantia, dat staat voor vrij zijn van verplichtingen: vrije tijd. Omstreeks 1850 kreeg vakantie de huidige betekenis. Sinds ongeveer 1960 maakt het fenomeen vakantie een stormachtige groei door en is de vakantie gekoppeld aan het maken van een reis of bezoeken van een bepaalde bestemming.
Op Roet heeft een afwisselend programma in elkaar gezet,. De bijeenkomsten worden achter in de parochiekerk gehouden, aan De Goorn 6 in De Goorn. Jong en oud is van harte welkom.
Het eerste samenzijn vond plaats op 22 september: een pukkelquiz. De hersenen worden geprikkeld na de vakantieperiode. De volgende avond wordt gehouden op 13 oktober: zin in muziek. In gesprek gaan over de mooiste herinnering. En de laatste bijeenkomst vindt plaats op 10 november: Taizé. Koor Anima Mea zingt prachtige liederen.
Alle avonden beginnen om 19.00 uur.

Meer berichten