Expositie Rundveemuseum

  Nieuws
Wie de tentoonstelling over de natuur nog wil bezoeken in het Rundveemuseum, kan dat doen tot en met 30 september. (Foto: Hanneke de Boer)
Wie de tentoonstelling over de natuur nog wil bezoeken in het Rundveemuseum, kan dat doen tot en met 30 september. (Foto: Hanneke de Boer) (rodi.nl)

AARTSWOUD – De zomeropenstelling in het Rundveemuseum, Schoolstraat 43 in Aartswoud, nadert zijn einde. Belangstellenden kunnen tot en met zondag 30 september het museum nog bezoeken. De expositie 'Akkers en bijen, vogels en weiden' staat tot dan in volle glorie in de potstal opgesteld, met onder meer vogels, natuurbeheer, bloeiende akkerranden, vlinders en bijen.
Veel natuurverenigingen uit West-Friesland laten zien waarom natuur en natuurbehoud zo belangrijk is. Het is een levendige boel op stal: bezoekers zien een bijenvolk, met een verbinding naar buiten zodat zichtbaar is hoe ze honing maken. Ook is een schuilhut nagebootst, waarin de bezoeker zich met wat fantasie door de vogelgeluiden in de natuur waant. De tentoonstelling laat een mooi overzicht zien van wat zich in het West-Friese landschap afspeelt.
De tentoonstelling is tot en met 30 september elke woensdag-, zaterdag- en zondag open van 13.00 tot 16.30 uur. Daarna volgt 7 oktober het winterprogramma in het museum. De open stalzondagen gaan dan van start. Op elke eerste zondag van de maand is er wordt een activiteit gehouden en bezoekers kunnen de koeien in de stal bekijken. De entree voor het museum bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Meer informatie, kijk op www.rundveemuseum.nl.

Meer berichten