Meindert Nieuweboer geeft hamer Rundveemuseum over

  Nieuws
Meindert Nieuweboer geeft door voorzittershamer over aan Elly Deutekom. (Foto: Hanneke de Boer)
Meindert Nieuweboer geeft door voorzittershamer over aan Elly Deutekom. (Foto: Hanneke de Boer) (rodi.nl)

AARTSWOUD – De voorzittershamer van het Rundveemuseum is zondag 30 september overgegaan in andere handen. De hamer was vastgebonden op de rug van de hoogdrachtige Witrikkoe Rosa, die zo op ludieke wijze kwam aangewandeld.
Meindert Nieuweboer was vijf jaar voorzitter en Elly Deutekom hanteert de hamer nu. Een goede keuze: beiden stonden aan de wieg van het ontstaan van het museum. Het is een werkplek voor de cliënten van de Prinsenstichting en een informatief en educatief ‘levend’ museum. Nederlandse koeienrassen die met uitsterven worden bedreigd worden hier met succes gefokt. Talloze activiteiten worden gehouden, zodat een paar duizend mensen per jaar deelgenoot worden van een stukje natuur in een mooie passende omgeving.
Meindert Nieuweboer heeft daar met zijn wijd vertakte kring mensen en kennis van het boerenleven een bijzonder groot aandeel in gehad. Zijn stuwende en inspirerende kracht werd geroemd en hij blijft als rondleider aan het museum verbonden. De nieuwe voorzitter Elly Deutekom heeft veel bestuurlijke ervaring en kan daardoor met zekerheid het mooie werk voortzetten. Zij prees Meindert Nieuweboer voor zijn inzet en hoopt het museum ook in de toekomst aantrekkelijk te houden.

Meer berichten