'Kom gezellig langs en maak er een leuk dagje van' - Seniorendag in wijksteunpunt De Lindehof

  Nieuws
De Seniorendag wordt 25 oktober gehouden in De Lindehof in Hoogwoud. Mis deze gezellige dag niet! (Foto: AdobeStock)
De Seniorendag wordt 25 oktober gehouden in De Lindehof in Hoogwoud. Mis deze gezellige dag niet! (Foto: AdobeStock) (rodi.nl)

REGIO – De Seniorendag in de gemeente Opmeer vindt plaats op donderdag 25 oktober in De Lindehof. Het thema is 'Muziek en cultuur in je leven'. Diverse boeiende sprekers komen aan het woord en de bezoekers kunnen meedoen aan verschillende workshops.
"De organisatie is in handen van de lokaal samenwerkende ouderenbonden en Wijksteunpunt De Lindehof", vertelt Tanja Harlaar, beheerder WSP de Lindehof. "Dit initiatief is ontstaan vanuit de seniorenraad en we krijgen subsidie van de gemeente Opmeer. De Seniorendag is inmiddels al ruim tien keer georganiseerd. Om 60-plussers bij elkaar te brengen en een gezellige dag te bezorgen."

Met elkaar, Voor mekaar

De kreet Met elkaar, Voor mekaar wordt veelal in de gemeente Opmeer benoemd. Samen leuke dingen doen en zo de eenzaamheid bestrijden. In de gemeente Opmeer wordt veel georganiseerd voor de ouderen, onder meer Kookpuntnl, Opmeer Actief, Golf met Pit en zo ook de Seniorendag. Die begint om 10.00 uur onder genot van een bakje koffie of thee en ceremoniemeester Kees Blankendaal heet iedereen van harte welkom. De officiële opening van dit evenement vindt om 10.05 uur plaats.
Lichamelijk klachten

Annemarie van Oostrum, 'health and lifestyle coach' en integrale therapeute, geeft 10.10 uur een presentatie: Op reis door je lichaam, begin bij jezelf. Door middel van vitaminen en mineralen een betere balans creëren tussen lichaam, geest en voeding. Door het eetpatroon of levenswijze wat aan te passen, kunnen lichamelijk klachten minder worden. Daarna hebben de gasten gelegenheid om deel te nemen aan een aantal workshops met informatie over het thema en een puzzeltocht.
Prijzen

"Wie meedoet aan de diverse workshops die opgesteld staan door het wijksteunpunt, krijgt na afloop een aantal letters. Zo kunnen mensen meedoen met de puzzeltocht. Maak van de gekregen letters het juiste woord, lever dat in en maak kans op een leuke prijs", zegt de enthousiaste Tanja.
Activiteiten

Om even bij te komen van de ochtend heeft iedereen om 12.30 uur gelegenheid om te pauzeren, bij te praten en van de lunch te genieten. Met elkaar eten voor slechts 6 euro per persoon. Gea en Harry Zuidereind zwerven de hele wereld over en vinden het leuk om te vertellen over hun avontuurlijke vakanties. Het stel geeft 13.30 uur een presentatie: Cultuur in Cambodja en Vietnam. Ook aan een muzikale noot is gedacht. Charlotte Glorie treedt op om 14.30 uur en vermaakt de aanwezigen met muziek en diverse sketches. Ter afsluiting van de dag vindt de traditionele verloting plaats en wordt de uitslag van de puzzeltocht bekend gemaakt.
Iedere senior is van harte welkom om de Seniorendag mee te maken. Kom donderdag 25 oktober vanaf 10.00 tot 16.15 uur naar wijksteunpunt De Lindehof, Graaf Willemstraat 27 in Hoogwoud. De toegang is gratis! " Wie nog vragen heeft, kan mij altijd even bellen via 0226-359123", meldt Tanja. Ik zou zeggen: Kom gezellig naar De Lindehof en maak er een leuk dagje van."

Meer berichten