Huiswerk maken is voor sommige kinderen best moeilijk - Westfriese bibliotheken verzorgt HuiswerkLAB

  Nieuws
Huiswerk maken. Voor sommige kinderen een peulenschil en voor anderen een crime. (Foto: AdobeStock)
Huiswerk maken. Voor sommige kinderen een peulenschil en voor anderen een crime. (Foto: AdobeStock) (rodi.nl)

OPMEER – Wie loopt vaak vast tijdens het maken van het huiswerk? En kan wel wat inhoudelijke ondersteuning gebruiken? Kom dan vanaf woensdag 7 november van 14.00 tot 17.00 uur naar HuiswerkLAB in de bibliotheek, Breestraat 15 in Opmeer. HuiswerkLAB is voor leerlingen vanaf groep 7 van de basisschool tot de laatste klas van het voortgezet onderwijs. Huiswerk maken is voor sommige kinderen best moeilijk. Wie het niet lukt om huiswerk te plannen of te maken, omdat het thuis wat onrustig is of niet genoeg discipline heeft en daardoor een achterstand heeft opgelopen? Dé oplossing is gebruik te maken van HuiswerkLAB.

Leerlingen kunnen terecht voor huiswerkbegeleiding met de nodige inhoudelijke ondersteuning. Daarnaast maken zij gebruik van de boeken, computers en printer van de bibliotheek. Alles op één plek, in alle rust huiswerk voorbereiden, maken én afronden.

Studiehulp Montijn

Deelnemers krijgen ondersteuning van een getrainde vrijwilliger van de bibliotheek en wanneer blijkt dat iemand nóg meer hulp nodig heeft, kan die bijles nemen van Studiehulp Montijn. Samen huiswerk maken heeft veel voordelen. Allereerst is het natuurlijk gezelliger! Maar elkaar helpen en overhoren is voor beide partijen een win-win situatie. Studiehulp Montijn wil haar leerlingen zo goed mogelijk ondersteunen tijdens hun huiswerk en maakt daarbij gebruik van eigen ervaringen. Ze streeft ernaar haar leerlingen te motiveren en daardoor hun zelfvertrouwen te vergroten, ook om een 'studiemaatje' te zijn. Een leuke, sociale sfeer vindt zij belangrijk en ze zorgt dat de leerlingen zich thuis voelen. Kennis op een zo leuk en goed mogelijke manier over te brengen. Het moet voor ieder kind een leuke ervaring zijn.
Studiebegeleiding

Studiehulp Montijn biedt bijles en studiebegeleiding aan voor bijna alle vakken van de basisschool en van de middelbare school op alle opleidingsniveaus. Ook toetsweek-begeleiding en examentraining is mogelijk en voor kinderen van de basisschool Cito-toetsbegeleiding. Een beperkt aantal lessen doet meestal al wonderen bij de kinderen, waarna zij zelfstandig verder kunnen.
Huiswerk maken

Dus wie moeite heeft met het inplannen en op tijd uitvoeren van het huiswerk? Of extra uitleg kan gebruiken bij moeilijke vakken, zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde of welk ander vak dan ook? Of een rustige werkplek zoekt, zonder afgeleid te raken? Kom dan naar HuiswerkLAB in de bibliotheek. Huiswerkbegeleiding en bijles op maat. De begeleiders helpen met het maken van een goede planning en zorgen dat de deelnemer zich daar ook aan houdt. Goed de taken verdelen zodat niets op het laatste moment hoeft.

Meer berichten