'Thom heeft er alle vertrouwen in' - Wogmeers Vocaal Ensemble zingt Herinneringen

  Nieuws
Wogmeers Vocaal Ensemble heeft prachtige nummers op het programma staan. Mis het concert niet. (Foto: aangeleverd)
Wogmeers Vocaal Ensemble heeft prachtige nummers op het programma staan. Mis het concert niet. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HENSBROEK – Van de twee jaarlijks geplande uitvoeringen van Wognmeers Vocaal Ensemble is dit jaar het jubileumconcert afgeblazen. "Dat kwam omdat onze dirigent Didy Coljée bij een ernstig ongeval was betrokken", laat Jeanette Kraaijveld weten. "Ondanks deze tegenslag en met de medewerking van een nieuwe, tijdelijke dirigent, Thom ten Harkel, richtte wij ons op het geplande herinneringsconcert. Onder leiding van Thom zong het koor zaterdag 13 oktober een aantal stukken. En wat is er dan mooier als de dirigent zegt: 'mijn complimenten, ik heb er alle vertrouwen in'."
Jeannette is bestuurslid en zing alt in het koor. "Het koor moest even wennen aan Thom, maar hij ook aan ons! Hij wist niet wat hij kon verwachten. Thom is een dirigent van respectabele leeftijd, met een rustige, weloverwogen manier van dirigeren. Verder is hij een expert in het gregoriaans. Didy is stukken jonger en heeft een meer enthousiaste manier van dirigeren, bijna springerig. Beiden houden grotendeels van dezelfde muziek. In de uitvoering komt de liefde van Thom met het gregoriaans naar voren, maar ook de liefde van Didy voor Scandinavische liederen. Het publiek gaat zeker genieten."

Concert

'Herinneringen' zijn liederen voor hen die zijn doorgereisd en dit leven hebben afgesloten, maar ook voor hen die zijn achter gebleven met herinneringen. Dat dit concert wordt uitgevoerd net na Allerzielen is geen toeval. De zang laat horen hoe afwisselend mensen dit door de tijden beleefden en verwoordden. Muziek kan immers elke emotie overbrengen.
Programma

Op het programma staat onder meer De Profundis van Wolfgang A. Mozart en enkele gregoriaanse gezangen zoals In Paradisum en Inclina Domine. Het koor blijft ook haar oude muziekspecialisatie trouw met bekende stukken als Angelis suis van Johann Joseph Fux, Lead me Lord van Samuel Wesley. Daarnaast maakt het koor een uitstapje naar moderne muziek uit de twintigste eeuw met Det blir något van Karl Erik Svedlund, Signore delle Cime van Bepi de Marzi en Irish Blessing van James E. Moore. Organist Edwin Hinfelaar verleent zijn medewerking aan het concert. Hij brengt Mijn junges leben hat ein End van J. Pieterszoon Sweelinck ten gehore en Poco allegretto uit l’Organiste van Cesar Franck.
Jubileumconcert

"Het afgelaste jubileumconcert ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van dirigent Didy Coljée pakken we zeker later op", vertelt Jeannette, "als zij, in goede gezondheid, het dirigeerstokje weer overneemt van Thom. Wij zijn hem zeer dankbaar dat hij ons onder zijn hoede nam en onder zijn leiding wordt dit concert een groot succes!"
Het concert vindt zaterdag 3 november om 20.00 uur plaats in de kerk, Kerkweg 2 in Hensbroek en zondag 4 november om 15.00 uur in de Willibrorduskerk, Westerweg 267 in Heiloo. Iedereen is welkom. Entree in Hensbroek 10 euro, kinderen tot en met 15 jaar 5 euro. In Heiloo gratis, na afloop wordt een collecte gehouden. Zeker zijn van een plekje in Hensbroek? Bestel vooraf kaarten via www.wogmeersvocaal.nl.

Meer berichten