'Ervaar hoe leuk handbal is met de GOALCHA-clinic' - Handbalvereniging Meteoor bestaat halve eeuw

  Nieuws
Het dames midweek 2 team is nog op zoek naar een sponsor. Wie interesse heeft? Kijk op de site. (Foto aangeleverd)
Het dames midweek 2 team is nog op zoek naar een sponsor. Wie interesse heeft? Kijk op de site. (Foto aangeleverd) (rodi.nl)

OPMEER – Handbalvereniging Meteoor bestond 3 juni jl. vijftig jaar. Dat is groots gevierd met jong en oud. "Wij hadden geluk en alle activiteiten vonden plaats tijdens een zonovergoten dag", geeft Judith Kalwij, pr en communicatie van de handbalvereniging, te kennen. "Met een clinic van de landskampioen handbal VOC uit Amsterdam, een geweldig optreden van de band Royal Hillbilly Club en voor de jongste jeugd werd ook een clinic gehouden over de 'GOALCHA-techniek', speciale zachte ballen, gevoel voor de bal en het vinden van elkaar op het veld. De jubileumdag was een succes!"
HV Meteoor is opgericht in 1968 en ontstaan uit een fusie tussen de verenigingen Con Brio uit Hoogwoud en FSA (Full Speed Ahead) uit Spanbroek. De velden en de kleedkamer lagen midden in het dorp. De vereniging verhuisde eind jaren tachtig naar Sportpark De Weyver in Hoogwoud. Daar deelt Meteoor sinds 2008 deelt de nieuwe accommodatie met voetbalvereniging Grasshoppers. In het voor- en najaar spelen de leden op twee buitenvelden aan De Weijver 5 en in de herfst en de winter in de zaal aan De Weijver 6.

Clinics

Vrijwilligers geven inmiddels vijf jaar GOALCHA-clinic op basisscholen de Akker, ’t Ruimteschip, de Bonifatiusschool, de Adelaar en de Wulfram in de gemeente Opmeer. Deze clinic worden in samenwerking met Opmeer Actief en Sportservice Westfriesland verzorgd. Zij ondersteunen de handbalvereniging dit jaar hierin. Bij GOALCHA draait het allemaal om de GOALCHA-bal. Een zachte bal met vele voordelen; geen angst voor de bal, makkelijk vast te pakken en te vangen en het bevordert samenspel, want stuiteren kan niet. Meteoor geeft van 2 tot en met 9 november, voor de groepen 4, 5 en 6 handbal-clinics. Zo maakt de jeugd kennis met de handbalsport.
Gratis lesuur

Meteoor wil ook graag kinderen die niet op deze basisscholen zitten uitnodigen om woensdag 7 en 14 november van 15.30 tot 16.30 uur mee te doen met een gratis lesuur om met de GOALCHA-bal te oefenen. "De kids zijn van harte welkom in sporthal De Weijver. Vergeet niet sportkleding aan te trekken! Ervaar hoe leuk handbal is met de GOALCHA-clinic", zegt Judith enthousiast.
Wie meer wil weten over Meteoor kan een kijkje nemen op www.handbalverenigingmeteoor.nl.

Meer berichten