Kunstbende strijkt neer in Pardoes - Jeugd geniet van dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal en theater
  Nieuws

Iris en Lotte deden mee aan de workshop dans. (Foto: Marcel Krijgsman)
Iris en Lotte deden mee aan de workshop dans. (Foto: Marcel Krijgsman) (rodi.nl)

HOOGWOUD – Kunstbende Noord-Holland en Pardoes in Hoogwoud slaan de handen ineen en verzorgen zondag 11 november een workshopdag voor alle creatieve jongeren uit de gemeente Opmeer in Pardoes, De Weijver 8A in Hoogwoud. De jeugd kan meedoen met de diverse workshops in acht verschillende disciplines: dans, dj, expo (beeldende kunst), fashion, film, muziek, taal en theater. Jongeren van 13 tot 18 jaar oud zijn van harte welkom om gratis deel te nemen aan deze gezellige dag.
Zowel Kunstbende als Pardoes moedigen het ontwikkelen van creatief talent en het stimuleren van ontmoetingen tussen leeftijdsgenoten en professionals zoveel mogelijk aan. Tijdens de workshopdag delen verschillende workshopdocenten vakkennis met jongeren die hier behoefte aan hebben. Zo zal dj DNS deelnemers meer leren over scratchen en geeft IJver een workshop videokunst tijdens de cursus film. De jongeren kunnen zich voor twee workshops aanmelden. Ervaring met een bepaalde discipline is niet nodig. Inschrijven voor de workshopdag is verplicht.
De jeugd heeft keuze uit: blok 1 van 13.30 tot 15.00 uur: dj, expo, film en theater en blok 2 van 15.30 tot 17.00 uur: dans, fashion, muziek en taal.
De workshopdag wordt mogelijk gemaakt door Kunstbende Noord-Holland, Pardoes en Rabobank Nederland. Inschrijven en meer informatie via bit.ly/jcpardoes. Nieuwsgierig geworden? Kom, doe mee en geniet van deze fantastische dag. De workshops zijn geheel gratis!

Kunstbende

Kunstbende is al 29 jaar het grootste podium voor jong talent in Nederland. Met jaarlijks twaalf voorrondes en één landelijke finale biedt Kunstbende jongeren een professioneel podium. Landelijke winnaars winnen een optreden tijdens Lowlands en een plek op een hoordpodium, onder meer op Mysteryland, Oerol en Zwarte Cross. Kijk voor meer informatie op www.kunstbende.nl.
Pardoes

Pardoes is hét cultureel podium voor iedereen in en rondom de gemeente Opmeer. Bijna elk weekend wordt door een actieve groep vrijwilligers wel iets georganiseerd. Uiteenlopend van dance-feesten, live optredens van bands tot tienerdisco's voor groep 7 en 8. Pardoes biedt een complete ervaring, mede door de gezellige sfeer en de professionele geluid- en lichtinstallatie.
Agenda

Ook komende periode staat bij Pardoes weer het een en ander op het programma. Rave van Fortuin & CHIMP op 17 november van 21.00 tot 02.00 uur. Laat het lot de muziek bepalen! Komodo en Feather and the White staan 23 november op het podium van 21.00 tot 02.00 uur. Het dak eraf met garage blues en psychedelic exotica rock-'n-roll. De muzikale groep Herman in een bakje Geitenkwark treedt 30 november om 20.30 uur op in Pardoes met hun nieuwste voorstelling Verplicht Spelen. Iedereen is ook van harte welkom tijdens de winterkermis op 15 december.
Meer informatie over het cultureel centrum en de agenda is te vinden op www.jcpardoes.nl.

Meer berichten