Prins Franciscus leidt Deurdarsers naar carnaval

  Nieuws
Het prinselijk trio van De Deurdarsers. (Foto: Nancy Holderbeke)
Het prinselijk trio van De Deurdarsers. (Foto: Nancy Holderbeke) (rodi.nl)

SPANBROEK – Zijn naam gonsde al door ’t Darsgat, maar toen hij ook daadwerkelijk naar voren stapte, was het evengoed een verrassing: Frank Wester leidt als Prins Franciscus van Harde Munt tot Zachte Waar als 51e Prins der Deurdarsers naar het carnaval in Spanbroek/Opmeer.
In een goed gevulde zaal in café VOL in Spanbroek werden die avond hints gegeven over het nieuwe prinselijk trio, maar toen lakei Baloen de aanwezigen vroeg naar de beamer te komen, was er toch enige twijfel. De aanwezigen zagen beelden die een tipje van de sluier oplichtte. Na tromgeroffel sprong Frank Wester uit het beeldscherm tevoorschijn. Als oud bestuurslid (penningmeester) en partner van oud-Hofdame Diane kent hij vereniging goed. Ook zijn kinderen waren of zijn nog steeds betrokken bij de vereniging. Na zijn introductie haalde hij Lauretta Hoogesteger uit de zaal. Zij is ook geen onbekende: haar man Hans zit in het bestuur en de Raad van Elf, haar dochters zijn betrokken bij de Deurlopers. Als Hofdame Laurentia staat zij prins Franciscus bij. Als Adjudant koos het prinselijk paar Nick van de Gracht. Het drietal koos als thema voor aankomende carnaval: fris en fruitig.
De eerste bijeenkomst voor het prinselijk trio is de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 5 januari in café De Vriendschap in Wadway. De vereniging ontvangt een Koninklijke penning, vanwege het vijftigjarig bestaan en de feestavond voor alle (oud) Deurdarsers en iedereen die het carnaval een warm hart toedraagt.

Meer berichten