Een avondje vertier met U vraagt...! - Toneelvereniging Sint Genesius presenteert blijspel

  Nieuws
De voltallige cast van U vraagt…!. (Foto: aangeleverd)
De voltallige cast van U vraagt…!. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZUIDERMEER – Toneelvereniging Sint Genesius uit Zuidermeer is al enige maanden in voorbereiding op haar jaarlijkse uitvoeringsweekend in de derde week van november. De leden kozen dit jaar voor een blijspel dat, denkt regisseur en secretaris Ronald Smit, in deze omgeving nog niet te zien is geweest: U vraagt…! Geschreven door Jan Duijnhoven. Een stuk in vier vlotte bedrijven, speelt zich af binnen een uitzendbureau.
De maar liefst zeventien zeer uiteenlopende rollen zullen door veertien personen worden ingekleed, wat de in 1930 opgerichte club de kans geeft om drie nieuwe speelsters te verwelkomen. En een oud lid; die keert in elk geval voor één keer op het oude nest terug. Voor twee van de drie bestuursleden is 2018 een jubileumjaar, in 1993 waren zijzelf twee van de toen maar liefst vijf debutanten.

Toneelvirus

“Op mijn 22e ben ik begonnen met toneel", zegt Ronald Smit. "Ik was al aangestoken met het 'toneelvirus' door de hoofdrol in de afscheidsmusical van de lagere school en schoolcabaret op de middelbare school. Met mijn moeder al actief als souffleuse was dit een logische stap, al had ik toen nog niet verwacht er zolang mee door te gaan. Na vier jaar was ik bestuurslid en later secretaris en na twaalf jaar spelen startte ik met de regie. Sint Genesius is een prettige club met hele actieve leden en dat versterkt elkaar enorm. Voor elke uitdaging wordt een oplossing gevonden en er komt steeds meer publiek naar ons kijken, soms nog meer van buiten het dorp dan uit Zuidermeer zelf."
Geïnspireerd

“Ik begon 25 jaar geleden, geïnspireerd door mijn vader Nico", laat Monique Klein-Vriend weten. "Ik vond het erg leuk om nog jaren samen met hem en ook een aantal jaren met mijn zus Suzan samen op de planken te staan. De spanning die je met de hele groep opbouwt richting de uitvoeringsavonden en dan de ontlading na afloop is elk jaar weer bijzonder om mee te maken. De laatste jaren houd ik mij vooral aan de zijlijn bezig met het toneelstuk, als voorzitster van de vereniging. Door de grote inzet van alle betrokkenen en het trouwe publiek een leuke rol om te mogen vervullen.
Avondje vertier

Wie eens een kijkje wil nemen bij Sint Genesius, is van harte welkom op 23 en 24 november in het prachtige en sfeervolle dorpshuis, Zuidermeerweg 56a in Zuidermeer. Reserveren is niet nodig, de zaal gaat om 19.30 uur open. "Ik heet de toeschouwers om 20.00 uur welkom heten voor een avondje vertier", zegt Monique. "De entree bedraagt slechts 5 euro en voor de jeugd van de basisschool maar een euro! In de pauze kunt u de vereniging extra steunen door lootjes te kopen en kans maken op een leuke of lekkere prijs. Na afloop zorgt dj SKIK voor een prettige stemming om na te genieten. Gegarandeerd een gezellig avondje!".

Meer berichten