Gebruik expertise handige senioren

  Nieuws
In repaircafé worden kapotte spullen gerepareerd. (Foto: aangeleverd)
In repaircafé worden kapotte spullen gerepareerd. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SPANBROEK – Hoe kunnen dertigers en veertigers de expertise van de senioren beter gebruiken? Zeg nou eerlijk, de meesten in die leeftijdscategorie leerden niet om kleren te naaien, laat staan herstellen. De banen in de techniek zijn tegenwoordig niet op te vullen, door een gebrek aan technisch geschoold personeel. Maar de 65-plussers beschikken nog wél over al die kennis.
Daarbij komt, dat veel mensen tegenwoordig alles wat stuk is, gewoon weggooien, ook dat was nog géén veertig jaar geleden ‘not done’. Een goede ontwikkeling is wel, dat iedereen zich meer bezig houdt met het milieu en dat is een goede zaak. Spullen weggooien is niet goed voor het milieu, maar wat te doen met kapotte spullen? De oplossing is... het repaircafé.
Menig 65-plusser zit op de eerste maandag van de maand, van 09.30 tot 11.30 uur, in Wijksteunpunt De Schakel, Pastoor Meriusstraat 4 in Spanbroek, en zet vrijwillig zijn (technische) kennis in voor kapotte spullen. Ter plekke wordt getracht de kapotte items te repareren en kleding te herstellen. Iedereen is van harte welkom, al is het alleen maar voor een praatje en een kopje koffie.

Meer berichten