Presentatie boekje Historisch De Weere

  Nieuws
De grote brand van de St. Lambertuskerk in 1963 is te lezen in het zesde boekje van Historisch De Weere. (Foto: aangeleverd)
De grote brand van de St. Lambertuskerk in 1963 is te lezen in het zesde boekje van Historisch De Weere. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DE WEERE – Ben Beemster, lid van de werkgroep Historisch De Weere, overhandigde donderdag 22 november het eerste exemplaar van het zesde boekje van de vereniging aan Truus Koopman-Neefjes. In de uitgave zijn metselaarsfamilie Dekker, de brand in De Weere en Kaasboerderij Koopman opgenomen. Truus startte met haar man Willem in 1971 de eerste kaasboerderij in De Weere. Het tweede exemplaar ging naar Jaap Dekker van de metselaarsfamilie.

De editie staat vol verhalen over de metselaars, die al vier generaties lang actief zijn in de bouw. Verder kan men lezen over de twee grote branden in het dorp. De grote brandhaard van vier huizen op een rij aan de toenmalige Dorpsstraat, in mei 1938, en de grote vlammenzee van de St. Lambertuskerk in 1963. Dit werd bestreden door de toenmalige brandweerkorpsen van Abbekerk, Hoogwoud en Sijbekarspel, met ondersteuning van de ladderwagen van de brandweer uit Hoorn. Het derde verhaal gaat over de eerste kaasboerderij van De Weere. De familie Koopman maakt al sinds 1971 Boeren Goudse kaas. Elk verhaal is ruim voorzien van foto's.
Wie het boekje in zijn bezit wil krijgen, misschien voor zichzelf of als een leuk cadeautje voor de Kerst, kan deze voor 5 euro kopen bij Ben Beemster, Driestedenweg 10, Koos Sneek, Driestedenweg 67, Jan Verlaat, Driestedenweg 96 of Café 't Centrum, Driestedenweg 126.

Meer berichten