Expositie in Rundveemuseum

  Nieuws

AARTSWOUD – In de potstal van het Rundveemuseum Aat Grootes, Schoolstraat 43 in Aartwoud wordt zondag 11 juni een nieuwe zomerexpositie geopend. Wethouder Elly Deutekom opent de tentoonstelling rond 13.30 uur. De stal is tot 17 september op woensdag, zaterdag en zondagmiddag te bekijken.
Het onderwerp boter, kaas en eieren van de expositie past goed in het museum. De tien bijzondere koeien in het weiland achter de gebouwen leveren geen melk voor deze producten. In de stal ziet men in grote lijnen hoe de boter- en kaasbereiding vanaf rond 1900 tot nu in zijn werk ging en gaat. Om dat duidelijk te maken voor bezoekers zijn objecten geleend van het Zuiderzeemuseum en het Hollands Zuivelarchief. In het museum zijn ook honderd verschillende eieren te bewonderen. Bij een bezoek kan het aloude boter, kaas en eieren spel worden gespeeld. De kleinere variant is te koop in het winkeltje op het terrein. Kinderen kunnen genieten van diverse speelse activiteiten en de talloze, bijzondere dieren.
Het Rundveemuseum is elke woensdag, zaterdag en zondag open van 13.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt 3 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.
Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.

Meer berichten