Dolle stieren Sabi & Konni briesen voor Oostenrijk

Oranje
De Leipzig-stieren Konni (r) en Sabi (l) jagen met succes een speler van Paderborn op.
De Leipzig-stieren Konni (r) en Sabi (l) jagen met succes een speler van Paderborn op. (Foto: ANP/DPA/PA Friso Gentsch)

Ze stapten als motorblok van Red Bull Leipzig onlangs nog gezamenlijk in een raceauto van de Driftborthers onder het motto ‘You Can Do Anything’. Ook op het middenveld vullen Marcel Sabitzer en Konrad Laimer elkaar perfect aan. Zij kunnen met hun pressing en loopvermogen een plaag zijn voor iedere tegenstander. Elk daarvan werkt als een oranje lap op de ‘rode stieren’ Sabi & Konni. 

Knieblessure

Marcel Sabitzer is al bij de ploeg uit Leipzig toen deze nog in de Tweede Bundesliga speelde. Hij vertolkte een hoofdrol in het sprookje van de plotselinge vleugels die de club naar de Champions League hielpen. Eerst samen met Stefan Ilsanker, ook al zo’n dolle stier uit het Alpenland, daarna met Konrad Laimer. De Oostenrijkse middenvelders kunnen de Duitse ploeg en hun nationale team flink laten stormen. Al kwam er het afgelopen seizoen wel zand in de motor. Ilsanker vertrok naar Eintracht Frankfurt en Laimer sukkelde het hele voetbaljaar met een knieblessure. 

Wervelwindvoetbal

Laimer is echter weer volledig hersteld en maakte in de slotfase van de Bundesliga alweer minuten. Goed nieuws voor bondscoach Franco Foda, die hoopt dat de sterke tandem Sabi & Konni op het EK in ere kan worden hersteld en zijn dit jaar matig presterende ploeg weer de vleugels kan geven als in de kwalificatiereeks. Het erop vliegen is het duo met de paplepel ingegoten, want beiden braken door bij Red Bull Salzburg, dat bekend staat om zijn wervelwindvoetbal. Sabitzer is een levensgevaarlijke offensieve middenvelder. Vraag maar aan Tottenham Hotspurs, dat hem twee goals zag maken in de met 3-0 verloren kraker in de Champions League van vorig seizoen. Zijn maatje Konni zorgt voor het defensieve slot op het middenveld en zet zijn landgenoot voortdurend in gang. Zet daar Ilsanker bij en je weet dat Oostenrijk zal briesen.