Louis Abels bemiddelt al 25 jaar in woonruimte

Algemeen
Louis Abels, wie kent hem niet.
Louis Abels, wie kent hem niet. (Foto: Aangeleverd)

PURMEREND - Louis Abels heeft er met zijn bedrijf Waterland Home Rentals 25 jaar woonruimtebemiddeling opzitten. Al even lang beweegt de bekende Purmerender zich op zijn fiets en met de koffer op de rug naar 'zijn' panden en klanten.

Louis Abels, wie kent hem niet! Na 10 jaar met veel plezier gewerkt te hebben als leraar in het basisonderwijs maakte hij destijds de overstap naar het vrije ondernemerschap. Nog steeds kijkt hij terug op een mooie tijd in het onderwijs en mist het contact met de kinderen nog wel eens. "Oud-leerlingen, inmiddels rond de 35 jaar en zelf vader of moeder, spreken mij nog steeds aan met Meester Louis."
Voorzien van een gezonde portie branie en bluf startte Abels 25 jaar geleden met de verhuur van hotelkamers. Hotels hadden in de herfst- en wintermaanden nog vaak hotelkamers vrij en die kon Louis dan op maandbasis van de hoteliers verhuren. Vervolgens ging het geleidelijk over in de verhuur van appartementen en andere woonruimtes.

"Mijn eerste advertentie plaatste ik nog in de good old Gouden Gids, die allang is ingehaald door internet en Sociale Media en inmiddels niet meer bestaat. Voor de publiciteit kwam zeker ook mijn sociale netwerk in de regio goed van pas. Onder rmeer vanuit het onderwijs maar ook door een actieve carrière als voetballer bij Purmersteijn en andere clubs in de omgeving", vertelt hij.

In het Purmerends Nieuwsblad van woensdag 20 maart staat een uitgebreid interview met Louis Abels.