Karin Dompeling en Marianne Bresijn zijn al weken in touw om bij alle ondernemers cadeaus los te peuteren voor het evenement Mode & Meer. Met succes!
Karin Dompeling en Marianne Bresijn zijn al weken in touw om bij alle ondernemers cadeaus los te peuteren voor het evenement Mode & Meer. Met succes! ((Foto: Han Giskes))

Binnenstad toont komend weekend paasbest gezicht

PURMEREND - Aanstaand weekend presenteert de binnenstad van Purmerend zich op z'n paasbest. Onder de algemene noemer Paasbest Purmerend worden zaterdag en zondag verschillende activiteiten op touw gezet. Met het museumweekend, de streekmarkt, Mode & Meer, stadswandelingen en Smaakmakend als meest in het oog springend.

Er waait sinds enkele weken een andere wind door de evenementenkalender van Purmerend. De reden is dat ten aanzien van Citymarketing afscheid is genomen van het Amsterdamse Bureau Bührs. Daarvoor in de plaats mag het Purmerendse bureau De Creatieve Hoek het destijds zelf gemaakte startdocument een vervolg geven. Men is momenteel druk doende aan een rondje langs de velden, om uiteindelijk de definitieve strategie te bepalen.

Een strategie waarin samenwerking en clustering als rode draad de voornaamste routing moet bepalen. Wat inmiddels wel duidelijk is dat de slogan 'Purmerend Waterlands Goed' wordt verruild voor 'Waterlands Goed'. Wat het Paasbest-evenement van komend weekend betreft vallen zeven activiteiten onder dezelfde paraplu. Het gevolg is dat de binnenstad twee dagen lang een langgerekt lint van evenementen is.

Zaterdag 12 april

Op zaterdag 13 april is van 10.00 tot 16.00 uur de Streekmarkt op de Koemarkt. Van 12.30 tot 15.30 uur vindt in de Lutherse Kerk aan de Hoogstraat Mode & Meer plaats, georganiseerd door de dames van Ongekend Purmerend, maar met financiële armslag van het Binnenstad Ondernemers Fonds (BOF). Hierover verderop meer. Van 11.00 tot 16.00 uur is de VVV Museumwinkel startpunt van een paaspuzzeltocht en om 13.00, 14.00 en 15.00 uur vertrekken vanaf dezelfde locatie stadswandelingen door 't Gilde.

In het Eggert winkelcentrum zijn tussen 10.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten en last but not least is het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt tussen 12.00 en 16.00 uur open voor de eerste dag van het Museumweekend.

Zondag 13 april

Deze krijgt een dag later, zondag 14 april, tussen 12.00 en 16.00 uur een vervolg. En van 13.00 tot 19.00 uur staat de Koemarkt in het teken van het culinaire evenement Smaakmakend.

Terug naar Mode & Meer, dat vorig jaar een spectaculaire start beleefde. Het waren Karin Dompeling en Marianne Bresijn die vorig jaar spontaan met het idee op de proppen kwamen; een modegetint evenement in de Lutherse Kerk waar bezoekers niet alleen gratis naar binnen mogen, maar tevens in de gelegenheid worden gesteld om met een prachtige prijs huiswaarts te gaan.

Geweldige respons

Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door ondernemers. Dat geldt ook voor de hapjes tussendoor al worden deze gemaakt en geserveerd door de horeca-uitbaters. "We hebben de afgelopen weken de benen onder ons lijf gelopen en overal aangeklopt voor cadeaus en happen. De respons is echt geweldig. We hebben zoveel gekregen", aldus Karin Dompeling. Tussendoor treden illusionist David Nathan, zanger George Lotze en zangeres Gyllian op.

De binnenstad van Purmerend promoten was vorig jaar het ultieme doel van Karin en Marianne. "Het centrum heeft zoveel te bieden en dat wordt eigenlijk telkens meer. We moeten er met z'n allen voor gaan om hier zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan te geven. Als je ziet welke mooie winkels er de laatste maanden in de stad zijn geopend. Vorig jaar was een groot succes en we denken dat het komend weekend ook wel weer lekker zal gaan", aldus de dames van Ongekend Purmerend.


Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten