De burgemeester was wat blij met het 'schilderij' van centen vanaf 1948.
De burgemeester was wat blij met het 'schilderij' van centen vanaf 1948. ((Foto: Han Giskes))

Burgemeester feliciteert dubbel huwelijksgeluk

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl had het maar druk met het afleggen van felicitatiebezoeken. Eerst bezocht de burgemeester Jan en Thea Reijnders-van Nesch vanwege het feit dat zij 65 jaar getrouwd waren. Daags erna waren Monnie en Stientje Valvekens-de Jong de feestvarkens. Zij zijn 60 jaar geleden in de echt verbonden.

Jan Reijnders (87) is geboren in Breda en Thea (84) in Amsterdam. Ze zagen elkaar voor het eerst toen Jan met zijn fiets langs de tram reed waar Thea op het balkon stond. Na een verkeringstijd van ongeveer anderhalf jaar zijn ze getrouwd. De twee hebben eerst ingewoond bij de ouders van Thea en verhuisden later naar Geleen. Jan is in het diepe Zuiden gaan werken als storingsmonteur bij de staatsmijnen.

Na tien jaar Limburg keerden ze terug naar Amsterdam. Jan ging aan de slag als storingsmonteur bij de PTT. Later groeide hij door tot programmeur/systeemanalist. Dit deed hij totdat het bedrijf verhuisde naar Groningen en Den Haag.

Jan en Thea kregen een zoon en een dochter. Later werden ze opa en oma van vijf kleinkinderen en overgrootouders van vijf achterkleinkinderen. Toen Jan stopte met werken gingen ze in Duitsland wonen. Ongeveer elf jaar geleden hebben ze toch besloten om naar Purmerend te verhuizen om zo dichter bij de kinderen te kunnen zijn.

Vroeger breidde Thea veel. Nu doet ze nog graag spelletjes op de iPad. Jan heeft veel geschilderd, er hangen verschillende kunstwerken van hem in huis. Hij exposeerde zelfs in het stadhuis van Purmerend. Nu puzzelt hij nog graag. Jan en Thea gaan samen dagelijks wandelen.

60 jaar getrouwd

Burgemeester Bijl ging vervolgens op bezoek bij Monnie en Stientje Valvekens-de Jong, die 60 jaar getrouwd zijn. Monnie (85) en Stientje (83) zijn beiden geboren en getogen in Amsterdam. Het tweetal werkte bij hetzelfde bedrijf. Toen Monnie met een vriend ging wandelen door de Kalverstraat, kwamen ze Stientje tegen. Monnie's vriend was gecharmeerd van Stientje maar dat gevoel was niet wederzijds. Uiteindelijk was het Monnie die het hart van Stientje wist te veroveren.

Ze trouwden en woonden bij de avondwinkel van Monnie's moeder, die ze hadden overgenomen. Inmiddels wonen ze alweer 15 jaar in Purmerend. De eerste maanden moesten ze erg wennen maar inmiddels bevalt het hen hier uitstekend. Ze wonen in de buurt van hun kinderen, die ze regelmatig zien. Monnie en Stientje kregen twee zoons, twee schoondochters en drie kleinkinderen.


Zingen is Monnie's grote passie. Bij de zender AT5 had hij zijn eigen programma, 'Hallo hier Monnie'. Toen hij 65 werd is hij hiermee gestopt, maar zingen doet hij nog steeds, nu bij de ouderenband 'De Puntenburger Muzikanten'. Ook schreef hij geregeld verhalen voor een buurtblad van Amsterdam.


Samen gingen ze graag op vakantie naar Mallorca. Nu hebben ze een caravan in Amersfoort, waar ze in de weekenden graag heen gaan.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten