Buurtgezinnen op zoek naar opa's en oma's

Algemeen
Een oma leest voor aan een 'kleinkind'.
Een oma leest voor aan een 'kleinkind'. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Buurtgezinnen.nl is regelmatig op zoek naar ouderen die de rol van opa en oma willen vervullen voor kinderen uit Purmerend. Enerzijds omdat de ouderen graag meer gezelschap en (meer) kleinkinderen wensen, anderzijds omdat de gezinnen geen opa of oma meer hebben voor de kinderen. Het doel is dat beide partijen iets voor elkaar kunnen betekenen en dat het gemis van een kleinkind of een opa/oma draaglijker wordt op momenten als verjaardagen, kerstdagen en de weekenden.

De organisatie is voor een moeder met een peuter van 2 jaar uit Purmer-Zuid op zoek naar een actieve opa en oma die leuke dingen met hen willen ondernemen. Het jongetje houdt van de kinderboerderij, wandelen in het bos, buiten spelen en samen naar de winkel gaan. "Daarnaast zoeken we voor gezinnen uit Centrum-de Gors en Overwhere ook een opa en/of oma die een band met één van deze gezinnen wil opbouwen", aldus Irene Langerijs van Buurtgezinnen.nl in Purmerend "Regelmatig staan profielen van kinderen waar een opa of oma (hierna: steungezin) voor gezocht wordt met toestemming van de ouders op onze Facebookpagina Buurtgezinnen.nl in Purmerend."

Tijdsbestek

Het steungezin en gezinnen maken samen afspraken over de invulling. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren tot opvang van een kind op vaste dagen in de week. En van oppassen tot samen iets leuks doen met de kinderen.

Aanmelden

Wilt u ook iets betekenen voor een kindje uit de buurt en heeft u behoefte aan meer gezelschap? U kunt zich aanmelden de website www.buurtgezinnen.nl als steungezin. Ook kunt u mailen of bellen naar coördinator Irene Langerijs: irene@buurtgezinnen.nl Bellen kan ook, naar 06 12 63 31 97.