De betreffende partijen ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.
De betreffende partijen ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. ((Foto: aangeleverd))

Samenwerken met oog op thuiszorg in de toekomst

PURMEREND – Gisteren ondertekende De Zorgcirkel en 5 andere ouderenzorgaanbieders met de Hogeschool van Amsterdam de samenwerkingsovereenkomst voor de start van de opleiding Wijkverpleegkundige Zorg duaal. Een gespecialiseerde opleiding met oog op de ouderenzorg van de toekomst, zonder kosten voor de student! Hiermee bieden wij de eerste hbo-opleiding met focus op de thuiszorg.

Ouderen blijven steeds langer thuis blijven wonen. Hierdoor stijgt ook de vraag naar hoogopgeleide verpleegkundigen in de thuiszorg. Samen met de Noord-Hollandse ouderenzorgorganisaties Omring, Evean, Cordaan, Amstelring en ViVa!Zorggroep slaat De Zorgcirkel de handen ineen om hierop in te spelen. Samen met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zetten zij de hbo-opleiding Wijkverpleegkundige Zorg duaal op.

Direct de wijk in

Binnen de opleiding Wijkverpleegkundige Zorg worden studenten in 4 jaar tijd klaargestoomd tot volleerd wijkverpleegkundigen met erkend hbo-v-diploma, niveau 6. De studenten leren en ervaren om te kijken naar de behoeften van ouderen en daarop in te spelen. Zodat zij het leven ten volle kunnen blijven leven. De theorie wordt gegeven op de HvA en de praktijkervaring doet men direct op in de wijk in de thuiszorgteams van De Zorgcirkel of één van de andere zorginstanties.

Geen kosten

Tijdens de duaal-opleiding ontvangen de studenten direct salaris voor hun werk in de thuiszorg. Ook worden de studiekosten betaalt door het stageadres. Na het behalen van het diploma kan men overal in de zorg terecht. Wel blijft de hoop dat de leerling in de thuiszorg werkzaam blijft. Een geweldige kans voor mensen die een opleiding willen starten of juist een carrièreswitch willen maken.

Solliciteren

De opleiding start in september 2019 met 30 studenten. Elke zorgorganisatie levert 5 kandidaten. Deze selecteert zij uit de ontvangen sollicitaties. Solliciteren kan bij één van de deelnemende zorginstanties. Bij De Zorgcirkel kan dat tot 15 juni.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten