Het fraaie zwembad in het Friendship Sports Centre.
Het fraaie zwembad in het Friendship Sports Centre. ((Foto: aangeleverd ))

Zwemmen onderdeel van dagje uit 55-plussers

PURMEREND - Maria Deen, de drijvende kracht van Stichting Mee Doen Purmerend!, krijgt veel voor elkaar. De initiatieven die ze speciaal voor ouderen vanaf 55 jaar ontplooit kunnen rekenen op veel bijval en enthousiasme. Nieuw in de plannen van Maria is het organiseren van een zwemuurtje in het Friendship Sports Centre in Amsterdam. "We gaan niet alleen zwemmen, we maken er een compleet dagje van", vertelt Maria Deen.

Mooi initiatief van Stichting Mee Doen Purmerend!

Het Friendship Sports Centre is de thuisbasis van Sportclub Only Friends, de door Noord-Amsterdammer Dennis Gebbink opgerichte vereniging voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte. In het Friendship Sports Centre, dat in de hele wereld bekend staat, biedt de vereniging een gevarieerd aanbod van verschillende sporten. Hierbij wordt altijd gedacht vanuit de behoeften en belevingswereld van deze groep jonge sporters. In het mega-centrum, dat vanaf de Ringweg A10 goed is te zien, zijn verschillende faciliteiten aangelegd. Waaronder een fantastisch mooi zwembad.

Uit isolement

"Ik ben hartstikke blij dat ik een mooie afspraak heb kunnen maken met de leiding van het centrum. Met een groep ouderen kunnen we vanaf 4 juli eens in de maand terecht. Om er eerst een uurtje te zwemmen en daarna de lunch te gebruiken. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee ook veel ouderen uit een isolement kunnen halen. We gaan er een lekker dagje uit van maken. Ik reken op grote belangstelling", spreekt Maria Deen de hoop uit.

Met beperking

Ouderen vanaf 55 jaar kunnen zich aanmelden. Dit mogen ook mensen zijn met een beperking mits ze voor begeleiding zorgen. Maria: "We kunnen per keer met pakweg 20 tot 25 deelnemers weg. Hoe meer ziel, hoe meer vreugd, maar voor de mensen met een beperking moet iemand mee die ze kan uit- en aankleden."

In de tussentijd heeft Deen met vervoerder Waterlandse Taxi Centrale (WTC), vanaf 1 juni de opvolger van Munckhof, goede afspraken gemaakt. "We hebben afgesproken dat we om tien uur worden opgehaald en om ongeveer vier uur weer terug zijn. Van halfeen tot halftwee wordt er gezwommen. En we gebruiken in het centrum de lunch. Ik zie het helemaal zitten, want bij mooi weer kunnen we heerlijk buiten zitten. Er is daar zoveel te zien."

Aanmelden

De kosten bedragen € 29,50 alles inbegrepen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website (www.stichtingmeedoenpurmerend.nl) of bij Maria Deen persoonlijk. Haar telefoonnummer is 06 10 50 36 40. Een mail sturen kan ook: mariadeen@kpnmail.nl

Maria is ook vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur in Molentocht aan de Persijnlaan 99 aanwezig.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten