PGK in 2019: nieuwe kans en nieuw geluid

Cultuur
Het Purmerends Gemengd Koor, hier tijdens een concert in december jongstleden, is deze week gestart met de repetities voor nieuwe uitvoeringen.
Het Purmerends Gemengd Koor, hier tijdens een concert in december jongstleden, is deze week gestart met de repetities voor nieuwe uitvoeringen. Foto: Aangeleverd

PURMEREND - Het Purmerends Gemengd Koor (PGK) is deze week begonnen met repeteren voor concerten in mei en november. Dit alles onder leiding van de enthousiaste dirigente Justina Oosters.

Zingen maakt blij en houdt je jong. "Dus een van de beste voornemens die u voor dit jaar kunt waarmaken, is nou eindelijk eens serieus aan de gang gaan met zingen, zoals u altijd al van plan was", vindt woordvoerster Aafke Otter-Boerhave. "Wij ontvangen nieuwe zangers en zangeressen met open armen en bieden een gezellige en veilige maar ook serieuze omgeving om de zangambities te ontwikkelen. Het helpt als u muziek kunt lezen, maar het is zeker niet noodzakelijk", gaat ze verder.

Iedereen kan zingen
Twijfelt u aan uw zangtalenten? Bij het PGK gaan ze ervan uit dat niet iedereen even mooi zingt, maar dat iedereen wel kan zingen. En de praktijk leert dat het altijd weer een kick geeft wanneer je stem begint te harmoniëren met die van andere koorleden.

Repetities
De repetities zijn op de donderdagavonden van acht tot tien uur in de Schuilplaats aan de Rivierenlaan 283. Het advies voor eventuele belangstellenden luidt om eens te komen kijken of het wat voor u is. Otter-Boerhave: "We beginnen in januari met nieuw repertoire, dus dit is een prima moment om mee te gaan doen".
Dirigente Justina Oosters verzorgt trouwens op zaterdag 19 januari in Filmhuis Purmerend een inleiding bij de film De Dirigent.
Wil je meer te weten komen over het Purmerends Gemengd Koor of heb je meteen al interesse om lid te worden, stuur dan een email naar voorzitter@pgkpurmerend.nl