Het dorp ligt er normaal gesproken vredig bij. Op 15 juni zal dat anders zijn.
Het dorp ligt er normaal gesproken vredig bij. Op 15 juni zal dat anders zijn. ((Foto: Joop Duijs))

Veel te doen tijdens 'Kwadijk op de kaart'

KWADIJK - Fietsers en wandelaars kennen Kwadijk vooral van de karakteristieke watertoren en het witte station, maar het eeuwenoude lintdorp heeft zoveel meer. Kom zaterdag 15 juni daarom eens kennismaken met het dorp, dat op de grens ligt van het beton van Purmerend en het groen van de Zeevangspolder.

'Kwadijk op de Kaart' heet het dorpsfeest dat om 10.30 uur van start gaat met een kop koffie en wat lekkers in de voetbalkantine van SV Kwadijk, waarna dorpsraadvoorzitter Kees Rinia het dorpsfeest rond elf uur officieel zal openen.

De festiviteiten, waaraan iedereen kan meedoen, vinden alle plaats op loopafstand van de sportaccommodatie van SV Kwadijk, dat de hele dag is geopend om de gasten te voorzien van een hapje en drankje.

In de kerk is een doorlopende diavoorstelling van Oud-Quadijck, afgewisseld door korte sketchjes van de toneelvereniging, de brandweer geeft demonstraties, maar ook in de school, gymzaal en het voetbalveld vinden allerlei activiteiten zoals zumba en yoga plaats. Alle activiteiten zijn vrij te bezoeken, alleen voor de excursie op ' t Vlot, die wordt verzorgd door Ben Brugge om 11.00, 12.30 en 14.00 uur, moet u zich van tevoren opgeven per email bij info@oud-quadyck.nl of telefonisch 0299-621357, na 18.00 uur)

Voor de kinderen is er gratis ijs, spelletjes, een draaimolen op het schoolplein, nagellakken en een springkussen op het voetbalterrein. Om 15.00 uur geeft de Zeevangfanfare een concert, waarna de dag wordt afgesloten met een roofvogelshow en politiehondendemonstratie.

Om het hele dorp in feestelijke stemming te brengen, vraagt de organisatie alle Kwadijkers die een Kwadijk-vlag hebben die op 15 juni buiten te hangen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten