Le Collectif G. Bistaki schitterde al op Oerol. Op 29 juni is het gezelschap te zien op de binnenplaats van de brandweerkazerne.
Le Collectif G. Bistaki schitterde al op Oerol. Op 29 juni is het gezelschap te zien op de binnenplaats van de brandweerkazerne. ((Foto: Lorran Chourrau))

Oerol-hit Le Collectif G. Bistaki smaakmaker Reuring Festival

PURMEREND - Over ruim drie weken is het zover, dan gaat Reuring 2019 van start! Van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni staat de binnenstad en het festivalhart in het Leeghwaterpark weer bol van de meest uiteenlopende voorstellingen. We hebben al de nodige tipjes van de sluier opgelicht, zoals de komst van Davina Michelle, Jeangu Macrooy en Famke Louise. Maar daar is dezer dagen een opvallende nieuwe naam bijgekomen, namelijk het gerenommeerde Franse gezelschap Le Collectif G. Bistaki.

De formatie stond in 2013 met de Oerol-hit 'Cooperatzia - Le Village' (een voorstelling met honderden dakpannen) op Terschelling. De bezoekers aan het Reuring Festival krijgen de nieuwe voorstelling 'The Baïna Trampa Fritz Fallen' te zien. Bistaki voert de act 'The Baïna Trampa Fritz Fallen' al op sinds 2015.

Vernieuwen en op elke locatie aanpassen is het Franse gezelschap niet vreemd, hetgeen ze ook doet door Reuring. Het publiek wordt meegenomen op een adembenemende reis met hun gekke rituelen, surrealistische videoprojecties, gepassioneerde tango, glanzende witte pakken en een ton maïs. De voorstelling is voor het eerst in Nederland te zien.

Brandweerkazerne

'The Baïna Trampa Fritz Fallen' is te zien op zaterdag 29 juni om 19.00 uur en zondag 30 juni om 16.00 uur op de binnenplaats van brandweerkazerne aan de Gorslaan 50-52. Kaarten à €10,- (exclusief €1,- servicekosten) zijn te koop via www.reuring.com

Met volop straattheater, live muziek, theater op locatie en toffe acts biedt het Reuring Festival voor iedereen heerlijke momenten. Die veelheid aan activiteiten rechtvaardigt een groot korps aan vrijwilligers. Ook dit jaar zijn er weer veel vrijwilligers nodig om er een fantastisch feest van te maken. Er zijn onder andere vrijwilligers nodig als host, zowel op zaterdag in de stad en op zondag in het park. Er zijn ook mensen nodig die de kassa's bemannen en natuurlijk toppers voor in de horeca. Er is echt werk voor ieder wat wils!

Op de website reuring.com vind je de functieomschrijvingen en lees je wat er voor de verschillende functies wordt gevraagd. Voor alle functies geldt dat je minimaal twee dagdelen en minimaal vier uur beschikbaar moet zijn.

Zin om mee te helpen?

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger via reuring.com. Heb je vragen? Neem dan contact op met Judith Kruit, zij is coördinator vrijwilligers. Judith is bereikbaar via vrijwilligers@reuring.com of 06 23 58 70 27.
Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten