De VVV museumwinkel aan de Peperstraat is het verzamelpunt van de fietstocht.
De VVV museumwinkel aan de Peperstraat is het verzamelpunt van de fietstocht. ((Foto: Han Giskes))

Opnieuw fietstocht onder leiding van het Gilde

PURMEREND - Zoals bekend organiseert het Gilde historische stadswandelingen en architectenwandelingen. Nu zijn daar ook fietstochten in de omgeving van Purmerend bijgekomen, tochten met historische en met natuurlandschappelijke aspecten. Deze tochten worden gereden op elke laatste zondag van de maand.

De start is vanaf de VVV-museumshop en gaat in noordelijke richting langs de Beemsterringvaart, dan naar Hobrede en vervolgens via Oosthuizen, en Etersheim (met het Dik Trommuseum – zie foto) naar de IJselmeerdijk. Hier rechtsaf. We passeren het diepste punt van Noord-Holland. Rechtdoor tot in Edam (waar we eventueel het museum met de drijvende kelder bezoeken, denk aan je MJK). Via de Purmerringvaart naar Kwadijk, tot de Beemsterringvaart en langs dit water terug naar Purmerend. De tocht is ongeveer 35 km lang.

Het vertrek is steeds om 13.30 uur bij de VVV-museumshop in de Peperstraat. Opgeven uiterlijk vrijdagochtend vóór de tocht gereden wordt bij de museumshop. Telefoon 0299 207022, openingstijden di - vr 10 - 16 uur en za 12 - 16 uur. Deelname €3,50 per persoon. Kinderen gaan gratis mee.

Op 25 augustus wordt de laatste tocht gehouden, deze rijden we langs de drie ringvaarten van Purmerend. De afstand is 33 km. Voor details kunt u zich wenden tot de VVV-museumshop of tot de coördinator van de fietstochten, telefoon 0299 428546.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten