(Foto: Han Giskes)

Mee Doen Purmerend! uitkomst voor eenzame mensen

PURMEREND - Maria Deen, voorzitter en oprichtster van de Stichting Mee Doen Purmerend!, weet steeds meer mensen een plezier te doen met het organiseren van dagtochtjes, rondvaarten en andere evenementen. De activiteiten trekken steevast vele tientallen geïnteresseerden.

Recent werd de rondvaart door de grachten van Amsterdam, met de MS De Jordaan, door liefst 80 enthousiaste deelnemers beleefd. En ook de tocht naar de Wereldtuin zat helemaal vol. De deelnemers zijn mensen met een kleine beurs, met een beperking, senioren, mantelzorgers. Over het algemeen zijn het eenzame mensen, die niet meer meedoen met de samenleving. Als de stichting dit soort dingen niet meer organiseert, zitten ze thuis te verpieteren. "Ze vinden het leven niet meer zo leuk en weten zich geen raad hoe de dag door te komen. Op bezoek wachten heeft geen zin, want die krijgen ze niet", aldus Maria Deen.

Deen wordt in haar mooie werk volop gesteund door de Waterlandse Taxi Combinatie, de opvolger van vervoerder Munckhof. Maria Deen: "Wij waren zo gewend aan de busjes van Munckhof waarmee ik een heel goede samenwerking had. Daar wil ik Munckhof alsnog hartelijk voor bedanken. Toen ik hoorde dat er een andere vervoerder kwam, heb ik slapeloze nachten gehad. Ik dacht weer helemaal opnieuw te moeten beginnen."

Die angst bleek al snel ongegrond. "Het gaat voortreffelijk met de Waterlandse Taxi Combinatie. Alle afspraken keurig op tijd en fijn personeel. Het kan niet beter", aldus de opgeluchte voorzitter.

Lijkt het u leuk om mee te gaan met de uitjes van Stichting Mee Doen Purmerend!, meldt u dan aan en geniet mee. Dit kan via de website van de stichting www.stichting-mee-doen-purmerend.nl Maria Deen is telefonisch bereikbaar op 06 10 50 36 40. Op zondag van 13.00 tot 17.00 uur zit ze in Zorgcirkel Molentocht aan de Persijnlaan 99. Dat doet ze ook op maandag en dinsdag, maar dan van 12.00 tot 17.00 uur.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten