Komkommernieuws

Vakantietijd. De politiek houdt reces, het zakenleven draait op halve toeren en dus tref je in de media met grote regelmaat berichten waarvan je de nieuwswaarde in twijfel kunt trekken. Naarmate de zomer vordert kun je er vergif op innemen dat weldra de zwarte pieten discussie weer in alle hevigheid losbrandt. In onze regio overheerst de opvatting dat zwarte piet zwart is en zwart moet blijven. Maar toch … toch neemt de discussie over 'het pietenvraagstuk' ook hier toe.

Wat minder bekend is maar waarover ook menig dispuut wordt opgezet is de schimmel of beter nog: Amerigo, Sinterklaas' schimmel. Onlangs publiceerde De Telegraaf het bericht dat Amerigo is overleden. Droevig nieuws. Maar ook nieuws dat direct een nieuwe discussie aanzwengelde. Een discussie die vooral in de maneges, stoeterijen en ruiterverenigingen wordt gevoerd.

Waarom moet het paard van Sinterklaas spierwit zijn? Is dat geen discriminatie? Lichtbruine, donkerbruine, zwarte en gespikkelde paarden komen niet in aanmerking voor het erebaantje. En moet het altijd een merrie zijn? Waarom geen hengst of ruin? En maakt een ponypaard ook kans? De vraag of een homo, lesbo, transgender of bi-sexueel paard kans maakt laat ik gemakshalve maar effe buiten beschouwing.

Het beste zal het zijn om juist in deze komkommertijd een parlementair onderzoek te doen instellen. Het moet toch eigenlijk niets mogen uitmaken of de goedheiligman nu op een hengst, een merrie of een gecastreerde hengst rijdt. Als die pakjes maar door de schoorsteen komen.

Z Lijner

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten