Met lege papierrollen een glijbaan maken.
Met lege papierrollen een glijbaan maken. ((Foto: Cees Bandt))

Pret in Purmerend opnieuw vol hoogtepunten

PURMEREND - Pret in Purmerend, de door Clup, Spurd, Cultuurhuis Wherelant en Muziekschool Waterland geïnitieerde vakantieweek voor kinderen die door omstandigheden niet met vakantie kunnen, is opnieuw een groot succes geworden. Dagelijks waren zo'n 135 kinderen aanwezig op het speel- en doe-terrein aan het Trimpad. Vanuit het netwerk en de contacten van jeugdwerkers van Clup en Spurd waren het zo'n 70 kinderen, de overigen kwamen lekker spelen op het Kinderparadijs, maar smolten net zo makkelijk samen met de andere jeugd.

"Het leuke was dat we dit keer heel veel nieuwe kinderen hadden. En dat terwijl we eigenlijk helemaal geen extra ruchtbaarheid hadden gegeven. We kijken terug op een geweldige week", aldus Miranda van den Berge, een van de medewerkers aan Pret in Purmerend.

Van den Berge noemt ook de inbreng van de sponsors, hetgeen mede heeft bijgedragen aan de mooie week. "Naast onze trouwe sponsors en dat zijn er best veel, mochten we nu weer een paar nieuwe sponsors toevoegen. Zo sponsorde Albert Heijn XL een groot gedeelte van de lunch en ook Bakkerij De Duivekater had zijn inbreng. Verder hebben een mooi bedrag van het Nationaal fonds Kinderhulp gekregen. Het blijft bijzonder om te zien hoeveel bedrijven en organisaties Pret in Purmerend een warm hart toedragen", aldus Miranda.

Vanuit matches gedaan tijdens de laatste beursvloer van de Waterlandse Uitdaging boden achtereenvolgens Cono (kaas voor de lunch), Plus Ligthart (zoet beleg en tussendoortjes), PCS Fietsenwinkel (binnen- en buitenbanden fietsen), Groenhart (bankschroeven en hamers) en Boon Edam (hout) de helpende hand.

Van den Berge: "Het zijn niet alleen de bedrijven en organisaties, ook de ongeveer twintig vrijwilligers mogen genoemd worden. De meeste van hen zijn er al vanaf het eerste jaar bij en blijven elk jaar terugkomen. Echt een leuke hechte groep met heel veel ideeën en creativiteit die er echt een feestje van maken voor de kinderen."

De week werd op vrijdagmiddag afgesloten met een bezoek van de ouders aan het speelterrein. Zij kregen onder meer een rariteitenmuseum te zien. Verder was er, net als de dag ervoor, een ijskraam. Aan het einde van de middag gingen alle handjes uit de mouwen, om de boel achter te laten zoals ze het op maandag aantroffen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten