Volop concentratie bij een van de deelnemers aan het toernooi van vorig jaar.
Volop concentratie bij een van de deelnemers aan het toernooi van vorig jaar. ((Foto: Han Giskes))

Een weekend lang jeu de boules op de Koemarkt

PURMEREND - Zaterdag 17 en zondag 18 augustus verandert de Koemarkt in één grote zandvlakte. Die dagen organiseert PV De Purmer Boules de '7e editie van het 'Koemarkt jeu de boules toernooi'.

Op de eerste dag is het sportieve evenement speciaal voor spelers met een W(wedstrijd)licentie, de zondag is het voor alle anderen inclusief de sponsors. Wilt u meespelen op zondag? U kunt zich individueel of per team van 3 personen inschrijven. U zult zich verbazen, want het lijkt zo simpel om de 'ballen te werpen', maar er komt heel wat techniek bij kijken.

Wanneer u niet meespeelt, nodigen wij u van harte uit om de spelers aan te komen moedigen. Strijkt u daarna ergens neer om iets te nuttigen? Kijk dan vooral in de tent van de organisatie welke horecagelegenheden het evenement steunen. Bianca van der Gronden, een van de organisatoren: "Zonder de inzet van onze sponsoren zou zo'n evenement als dit namelijk niet georganiseerd kunnen worden.

Op zaterdag wordt er tussen 10.00 en 17.00 uur gespeeld en op zondag tussen 13.30 en 17.00 uur. Na afloop van beide dagen is de prijsuitreiking.

Het beoefenen van jeu de boules is totaal niet aan leeftijd gebonden. Zo is het jongste clublid van De Purmer Boules 14 jaar en het oudste actieve clublid is de 100 gepasseerd. Nieuwe leden zijn altijd welkom, van jong tot oud! Ervaren en onervaren spelers, iedereen is welkom bij de Purmerendse vereniging. "Wij organiseren met regelmaat (gratis) trainingen voor onze leden om de diverse technieken beter te leren beheersen", verduidelijkt Van der Gronden.

De Purmer Boules is gevestigd aan sportpark de Munnik, Flevostraat te Purmerend (bij de hockeyvelden van Mixes Hockey Club Purmerend en atletiekvereniging NEA Volharding. Voor verdere informatie kijk op de website (www.purmerboules.nl)

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten