Het Tramplein is een van de gezichtsbepalende locaties waar de vlaggen zijn geplaatst.
Het Tramplein is een van de gezichtsbepalende locaties waar de vlaggen zijn geplaatst. ((Foto: Han Giskes))

Purmerend doet het via vlaggen Waterlands Goed

PURMEREND - De oplettende voorbijganger zal het niet zijn ontgaan. Sinds vorige week staan op 7 locaties in de stad drie grote masten met banieren waarop prominent de opdruk 1410 en als ondertitel Purmerend Waterlands Goed. Binnen afzienbare tijd worden de vlaggen op nog 4 locaties geplaatst. 

De gedachte achter de kleurrijke en opvallende uitingen zijn even duidelijk als simpel. "Op deze manier willen we aan iedereen laten zien dat er iets speelt", vertelt Marco Klockenbrink namens De Creatieve Hoek, het bureau dat sinds maart van dit jaar onder de paraplu van P2000 en de gemeente verantwoordelijk is voor de stadspromotie van Purmerend.

Klockenbrink meldt dat de masten en banieren op dit moment op 7 locaties zijn neergezet, maar dat hier op korte termijn nog 4 locaties aan worden toegevoegd. Saillant detail is dat het bureau ervoor heeft gekozen om de opdracht bij een lokaal bedrijf uit te zetten. Met als gevolg dat Eipi Belettering uit de hoge hoed kwam.

De banieren zijn in drie kleuren uitgevoerd, te weten blauw, bruin/rood en groen. Marco Klockenbrink: "Blauw vertegenwoordigt water, bruin/rood land en groen is de specifieke kleur van Purmerend. En het jaartal 1410 is prominent op alle vlaggen gedrukt, om aan te geven dat Purmerend in dat jaar stadsrechten kreeg. Het idee was op om deze manier enig historisch besef bij te brengen. We hebben het hier tenslotte wel over een historische stad. Ook willen we proberen via deze weg een bepaalde identiteit te bouwen."

Het idee achter de nieuwe vorm van stadspromotie dateert van vier jaar geleden, toen tijdens het evenement STOOM!, een van de activiteiten in het kader van de nazomerfeesten doeken in bomen waren opgehangen. Klockenbrink tot slot: "Vervolgens is het enkele jaren in de spreekwoordelijke bovenste la gebleven, om er nu goed mee voor de dag te komen."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten