De kampioenen Milo (links) en Sebastiaan.
De kampioenen Milo (links) en Sebastiaan. ((Foto: Aangeleverd))

Voorspelde regen kwam niet, Jeu de Boulestoernooi wederom geslaagd

PURMEREND - Afgelopen weekend werd het jaarlijkse Jeu de Boules-toernooi van Purmer Boules op de Koemarkt gespeeld. Voor het eerst waren het twee clubleden die zegevierden, te weten Sebastiaan Beneker en Milo de Boer.

Ondanks de voorspelde regen viel het weer op beide dagen alleszins mee. "We zagen de bui letterlijk en figuurlijk hangen, want er was heel slecht weer voorspeld. Maar achteraf mochten we van geluk spreken. Zondagmiddag heeft de zon zelfs nog lang geschenen", aldus Bianca van der Gronden namens de orgsanisatie.

Zaterdag was geprogrammeerd voor de wedstrijdspelers. Voor het eerst sinds de organisatie van dit toernooi, waar iedereen met een wedstrijdlicentie op in kon schrijven, is het toernooi gewonnen door twee eigen clubspelers, Sebastiaan Beneker en Milo de Boer. "Er werden eerst twee rondes gespeeld, vervolgens werden de poules ingedeeld in A tot en met D), waarbij A de hoogste is. En die is dus door twee van onze eigen leden gewonnen. Heel bijzonder."

Zondag werd het promotietoernooi georganiseerd en het sponsortoernooi gespeeld. Er waren die dag heel veel toeschouwers. Van der Gronden: "Dat was heel erg leuk. Aanvankelijk kwam het wat rustig op gang, maar mede dankzij de zon die flink ging schijnen, stond er uiteindelijk veel publiek te kijken."

De organisatie is veel dank verschuldigd aan alle sponsors. "Zonder hen kunnen wij geen toernooi organiseren, zo simpel is het." Datzelfde geldt voor de vrijwilligers vanuit Purmer Boules, die het toernooi mogelijk hebben gemaakt. "We hopen dat alle horecasponsors extra goede zaken hebben gedaan dit weekend. Het verzoek aan de spelers was om vooral bij een van hen een drankje of hapje te nuttigen. Er werd met heel veel enthousiasme gespeeld", zegt Bianca van der Gronden, die de sponsors middels een advertentie (zie elders in deze krant) van harte bedankt.

Degenen die het afgelopen weekend op de Koemarkt of nu, na het lezen van bovenstaande enthousiast zijn geworden, worden uitgenodigd om vrijblijvend mee te spelen op de club om te ervaren of het de sport voor je is om te beoefenen. Dit kan op woensdag- en zaterdagmiddag en donderdagavond). De accommodatie van Purmer Boules is op het complex van de hockeyvereniging MHCP en atletiekvereniging NEA Volharding.

Zie voor meer informatie de website www.purmerboules.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten