God Only Knows draait op vrijdag 30 augustus.
God Only Knows draait op vrijdag 30 augustus. ((Foto: aangeleverd))

Programmering Filmhuis gaat weer van start

PURMEREND - Filmhuis Purmerend gaat weer van start. Na een vakantieperiode van een aantal weken wordt dinsdag 27 augustus de eerste film in het nieuwe seizoen vertoond. Zoals gebruikelijk in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11 (tegenover theater De Purmaryn). In de vakantie zijn de stoelen in het Filmhuis opnieuw bekleed. Dat betekent iets meer comfort voor de bezoekers.

De spits wordt op dinsdagmiddag en -avond 27 augustus afgebeten met Le Grand Bain van regisseur Gilles Lellouche, België / Frankrijk, 2018, 122'.

Het is een Franse komische feelgoodfilm, gebaseerd op ware gebeurtenissen. In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar.

Vrijdag 30 augustus God Only Knows van Mijke de Jong, Nederland, 2019, 78'.

Nadat de depressieve Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje. Hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren. In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat.

Op zaterdag 31 augustus en dinsdagmiddag en -avond 3 september Blaze van Ethan Hawke, Verenigde Staten, 2018, 129'.

Dit betreft een film speciaal voor de vrienden van het Filmhuis. Zij hebben op vertoon van hun vriendenpas gratis toegang. Indien er plek is, is de film ook toegankelijk voor andere bezoekers. Zij betalen echter € 7,50.

De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren '70 en '80. Woonde in de jaren 1970 een tijd in een boomhut in Georgia samen met zijn vriendin Sybil Rosen. Foley plakte ducttape op de toppen van zijn cowboylaarzen om de Urban Cowboy-mensen te bespotten met hun zilveren cowboylaarzen. Later maakte hij een pak met ducttape waarin hij altijd rondliep. Bij zijn begrafenis werd zijn kist door zijn vrienden bedekt met ducttape.

De middagvoorstellingen starten om 13.30 en de avondvoorstellingen om 20.30 uur. Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten