De tenten worden volgende week opgezet in Purmerend.
De tenten worden volgende week opgezet in Purmerend. ((Foto: Persdienst Circus Renz Berlin))

Circus RENZ Berlin slaat tenten vier dagen lang op in Purmerend

PURMEREND - Van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september staat Circus RENZ Berlin op het evenemententerrein aan Purmerenderweg (hoek Westerweg) in Purmerend. Dat betekent vier dagen lang genieten van schattige honden, colowns, magie, prachtige paarden, waaghalzen, de Toren van Tanger en nog heel veel meer. Circusliefhebbers opgelet! Het circus viert de komst naar Purmerend met een speciale korting van € 5,-. Kortingsbonnen zijn verkrijgbaar in verschillende winkels in de stad.

Na haar uitermate succesvol verlopen circuspremière staat het vermaarde en authentieke Circus RENZ Berlin nu in Purmerend. Hooggeëerd publiek, jongens en meisjes, dames en heren: komt dat zien! En pak die vijf euro korting (zie kortingsbonnen in lokale winkels)! Het circus blijft van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september. De aanvangstijden zijn: donderdag en vrijdag 17.00 uur, zaterdag 15.00 uur en zondag 13.00 uur. Op vrijdag is een speciale actiedag. De toegangsprijzen zijn dan voor kinderen € 10,- en volwassenen € 15,-. Deze dag geldt vrije zitplaatskeuze.

Alles draait natuurlijk om het spektakel in de piste! Wat dacht u van luchtacrobatiek? Traditiegetrouw heeft RENZ veel PAARDEN, waaronder steigerende Arabieren en Hogeschooldressuur op Andalusische paarden. De formatie Friese paarden laat zien dat er echte vrijheid bestaat in de circuspiste: schoonheid, dierenliefde en hoogstaande dressuur komen samen. Kinderen genieten van kamelen, pony's en schattige HONDEN. Die beleving gun je ieder kind. Purmerend beleeft zelfs de wereldprimeur van de nieuwste exotische acrobaten-act, net ingevlogen uit Marokko: La TROUPE TOUR de TANGER (Toren uit Tanger)– en de naam van deze groep van vijf stoere kerels komt niet uit de lucht vallen! Internationaal!

Een show spannender én spectaculairder dan ooit: dik 2 uur onbedaarlijk lachen en genieten voor alle leeftijden. Uiteraard ben u welkom om te komen kijken bij het circusdorp, de vele dieren en kennis te maken met de familie. En dat in een aangename circustent.

De voorstellingen zijn van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september. De kassa is open op speeldagen, een uur voor de voorstelling en van 11.00 tot 12.00 uur. Op zondag 1 september alleen vanaf een uur voor de show.

Oorsprong

Ernst Jakob Renz had in 1842 een droom. Hij wilde ook 'de gewone mensen' amuseren en richtte zijn wereldvermaarde familiecircus RENZ op. Nu, 177 jaar later, komt de achtste (!) generatie Renz met een sprankelend nieuwe voorstelling naar Purmerend! Een eigentijds familiefeest in een rijke circustraditie en met dezelfde droom als Ernst Jakob. Circus zoals het bedoeld is! En dat betekent twee uur onbezorgd genieten, huiveren, verbazen en lachen.

'Het hooggeëerd publiek heeft in alle tijden behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart,' aldus Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. 'Het zit in de genen.' Haar boodschap: kom genieten van echt circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. 'Nergens anders vind je levende cultuur in zo'n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven.'

In samenwerking met de gemeente vond het reusachtige circusdorp een prachtige locatie. Kom naar het circus en beleef een geheel vernieuwde wervelende show vol hoogtepunten met mensen, dieren en sensaties. Na Purmerend vertrekt het circus naar Hoorn.

Man bijt hond

Circus RENZ is het decor van de nieuwe reeks van het bekende televisieprogramma Man bijt hond. Het populaire programma volgt BormAlfons, die werkt aan een terugkeer in het artiestenvak. Regelmatig zal bij het circus sprake zijn van opnames, wellicht ook in Purmerend. Man bijt hond is vanaf maandag 26 augustus te zien bij SBS6.


Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten