Er valt veel te genieten op zondag 15 september. Er zijn verschillende podia.
Er valt veel te genieten op zondag 15 september. Er zijn verschillende podia. ((Foto: aangeleverd))

Cultuurparade nieuwe naam voor opening culturele seizoen

PURMEREND - Zondag 15 september is de gratis opening van het culturele seizoen, dit jaar voor het eerst onder de nieuwe naam Cultuurparade (in plaats van UITdagen). Te genieten valt van 100 optredens op 8 locaties. Zo zijn er onder meer een Escaperoom, miniatuurkermis, muziek-, dans- en theaterworkshops, films, live previews van Theater de Purmaryn, Theater De Verbeelding en P3 én optredens van lokale muzikanten en dans- en theaterverenigingen.

Elk jaar organiseren de culturele instellingen in Purmerend een gratis toegankelijke cultuurparade voor jong en oud op 8 verschillende locaties in de stad. Dit jaar worden het Waagplein vóór Theater de Purmaryn én het bordes bij P3 weer omgetoverd tot een festivalterrein met meer dan 30 optredens. Daarnaast zetten ook Theater de Verbeelding, Bibliotheek Waterland, Cultuurhuis Wherelant, NKT theaterschool, het Purmerends Museum, Filmhuis hun deuren open.

Binnen- en buitenpodia

VOp verschillende binnen -én buitenpodia zijn zondag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur gratis activiteiten en optredens. Je kunt je laten verrassen door al het moois dat de culturele instellingen te bieden hebben. Maak kennis met het nieuwe programma van de Purmerendse theaters via de live voorproefjes. Voor kinderen is er Peppa Pig, Simone de Jong en een muziekworkshop van jeugdtheatergezelschap MaxTak. En voor de volwassenen een collage van tekst en muziek met Kabarett Dapitulett, een vooruitblik naar 6 nieuwe afleveringen op een andere locatie met De Wasserette van het Volksoperahuis, een deel van de met 4 en 5 sterren bekroonde voorstelling Beefteefjes van Servaes Nelissen, liedjes uit de laaiend enthousiast ontvangen voorstelling van Peter van Rooijen en een verrassende preview van Clean Pete, die samenspel en samenzang zo vervlechten zoals alleen dezelfde genen kunnen. Er zijn optredens in de grote zaal van Poppodium P3 en er is een singer-songwriterpodium. De huisband van P3 sluit de dag af.

De hele dag door zijn er optredens van lokale dansscholen, koren, muzikanten, orkesten en theatergezelschappen. Bij het NKT kunnen kinderen meedoen met proeflessen. Leuk om je (klein)kinderen te zien optreden, maar ook om eens te kijken of je je wilt aanmelden bij een vereniging. Linda de Groot leest de kleintjes prachtige voorleesgedichten voor, goochelaar David Nathan is na zijn succes van vorig jaar opnieuw te zien, kinderen kunnen zich laten schminken bij Tante Sannie en mogen een eigen 'wereld van papier' maken. Muziekschool van Ingen geeft allerlei workshops in de oefenstudio van P3 waar je verschillende instrumenten kunt uitproberen zoals een gitaar of een piano. Bij het Purmerends Museum vind je plekken van plezier: een miniatuurkermis, fotoshoot in historische setting, een proeverij van Kinawijn en een stadswandeling. Thea Taal komt naar Bibliotheek Waterland met een voorstelling over prinsen en prinsessen en de kleintjes kunnen deelnemen aan Prentenboek & Yoga. Cultuurhuis Wherelant opent haar deuren in Rembrandt-stijl met beeld en kunst en podiumkunsten.

Stempel en win

Tijdens de Cultuurparade kun je vrijkaarten verdienen voor een verrassingsvoorstelling. Hoe doe je mee? Haal bij aankomst een stempelkaart* op een van de verschillende locaties. Bezoek vervolgens 5 van de 8 locaties en laat de kaart op iedere locatie afstempelen. Lever de gestempelde kaart uiterlijk zaterdag 21 september persoonlijk in bij de kassa van Theater de Purmaryn en kies direct een van de geselecteerde voorstellingen van de deelnemende locaties.

Kijk voor meer informatie over de Cultuurparade op www.facebook.com/Cultuurparade.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten