Het hele 'peloton' had onder andere een stop bij Sligro, die speciaal voor deze gelegenheid de deuren opende.
Het hele 'peloton' had onder andere een stop bij Sligro, die speciaal voor deze gelegenheid de deuren opende. ((Foto: Han Giskes))

BRASA's Tour Culinair voor herhaling vatbaar

PURMEREND - Ongeveer 80 deelnemers vertrokken zondagochtend vanaf de Koemarkt voor een 112 kilometer lange toerrit in het kader van BRASA's Tour Culinair. De ploeg, bestaande uit bekenden, relaties, leveranciers en vrienden vanuit het netwerk van eigenaar Arwin Versteijne, fietste in een grote boog van Purmerend naar Castricum, Heerhugowaard, Oudendijk en weer terug naar Purmerend.

Onderweg waren er stops gepland bij Johanneshof in Castricum, waar de equipe op koffie met appeltaart werd getrakteerd. Daarna volgde een tussenstop bij Babylon in Heerhugowaard. Hier werd de lunch gebruikt. Van Heerhugowaard ging de rit naar Les Deux Ponts in Oudendijk, waar Barry en Inge van der Oord de fietsers een Cava met oesters voorschotelden. Saillant detail is dat Les Deux Ponts, gevestigd op een van de mooiste fiets-, wandel- en autoritplekken van Noord-Holland, door de nieuwe eigenaars aan een grondige vernieuwing is onderworpen. Er staat nog wel het een en ander op stapel, maar het fraaie terras en de nieuwe keuken doen het beste voor de toekomst vermoeden.

Terug naar de Tour Culinair. De laatste stop was bij horecagroothandel Sligro in de Baanstee. Manager Nico Molenaar had zijn deuren speciaal voor deze gelegenheid geopend. De kok bereidde de fietsers een heerlijke amuse en wijnadviseur Peter had een lekker wijntje in petto.

Het 'peloton' kwam diktevreden terug op de Koemarkt. En terwijl aan alles was gedacht, begeleidingsmotoren en -auto's, een mechanicien en de bezemwagen, hebben zich onderweg geen problemen voorgedaan. Arwin Versteijne na afloop: "Het was in een woord geweldig en dat vond iedereen. We gaan dan ook zeker een volgende culinaire tour organiseren."

BRASA's Tour Culinair werd gehouden in het kader van het 5-jarig bestaan van BRASA. Eerdere feestelijkheden waren onder andere de presentatie van het magazine, de introductie van BRASA's Blondje en de wijn. Op het progrtamma staat nog elke tweede woensdag van de maand een themadiner.

        

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten