Eveline en Isabel Tijmstra komen gezamenlijk aan de finish. Jeroen en Lieke volbrachten een andere loop.
Eveline en Isabel Tijmstra komen gezamenlijk aan de finish. Jeroen en Lieke volbrachten een andere loop. ((Foto: Han Giskes))

Gezin wethouder loopt bijna € 3.000,- bijeen voor hulphond

PURMEREND - De afgelopen zondag gehouden Marktstadrun werd andermaal een groot succes. Het jaarlijkse evenement kreeg dit jaar extra waarde door de gesponsorde deelname van het gezin Tijmstra ten bate van hulphond Dibbes.

Deze labradoedel, een kruising tussen een labrador en een poedel, dient als trouwe metgezel van Michelle Timmer-Tadema. Zij lijdt aan chronische sarcoïdose, een ziekte waarbij onverwachts ontstekingen in organen en weefsels in het lichaam ontstaan. Dit gaat gepaard met heftige en bijna niet te dragen pijnaanvallen en flauwvallen. Dibbes zorgt ervoor dat ze de aanvallen signaleert en vervolgens hulp kan inschakelen. Op die manier krijgt het leven van Michelle een beetje meer kleur.

Vooraf bedacht het gezin van wethouder Eveline Tijmstra een plan om geld in te zamelen voor het opleiden van Dibbes. Daar waar een totaalbedrag van rond de € 25.000,- nodig is (inclusief de aanschaf van de hond) renden Eveline, haar partner Jeroen en de dochters Isabel en Lieke een prachtig bedrag van € 2.864,- bij elkaar. Het bedrag is opgehoest door in totaal 176 sponsors. De cheque werd aan het einde van de run in café Bakker uitgereikt aan Michelle, haar man Oscar en zoon Mads.

het        

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten