Vlindertuin: landelijk wonen aan het water

Partnerbijdrage

REGIO - Op eiland 6 van Waterweide ontwikkelen we de intieme woonwijk Vlindertuin. Een kleinschalig buurtje met een dorps-landelijk karakter, omgeven door groen en water. 

Er komen in totaal 32 woningen in verschillende typen: rijwoningen, 2 onder 1 kap en vrijstaande woningen. De rijwoningen (type Hemelboomvlinder en Icarusblauwtje) liggen in het midden van het plan, in een rij van 6 en een rij van 3 woningen.

De 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen liggen verspreid rondom de rijwoningen en hebben allemaal een tuin aan het water. Een aantal woningen krijgt standaard een eigen steiger aan het water. Bij de overige woningen kan deze optioneel worden aangelegd. Dat is Vlindertuin: wonen aan het water.

Voorzieningen in de buurt

Lekker eten bij de gezellige horeca, winkelen, boodschappen doen, naar school en sporten: het kan allemaal om de hoek. In de dorpen rondom Vlindertuin, zoals Grootebroek en Stede Broec, vind je veel voorzieningen. Zo kun je uitgebreid winkelen in het overdekte winkelhart van Stede Broec, met 55 winkels. Lekker eten en drinken doe je in de sfeervolle jachthavens in Bovenkarspel (op 10 minuten fietsen, in Bovenkarspel vind je ook een bijzonder theater met een gevarieerd programma) of gewoon lekker om de hoek in Grootebroek.

Op woensdag 2 oktober gaan de 32 woningen in verkoop! Tot woensdag 9 oktober 17:00 uur kun je je inschrijven voor jouw favoriete bouwnummers. Om op de hoogte te blijven, schrijf je je nu alvast in als belangstellende via de website: www.nieuwbouw-waterweide.nl/vlindertuin.