Eric Louwman, President Louwman Group, op de bok en klaar voor het slaan van de eerste paal.
Eric Louwman, President Louwman Group, op de bok en klaar voor het slaan van de eerste paal. ((Foto: Han Giskes))

Nieuw onderkomen Toyota en Suzuki in de maak

PURMEREND - Op het 5.000 vierkante meter grote perceel aan de Binnenzeestraat in Baanstee-Noord, pal aan afslag 6 naar de A7, gaf Eric Louwman, President van de Louwman Group, het startsein voor het slaan van de eerste paal van het toekomstige onderkomen van Toyota Louwman.

Het autobedrijf is sinds 1994 gevestigd aan de Voltastraat 1, maar mede dankzij de toevoeging van het merk Suzuki, twee jaar later, werd deze behuizing te klein. Louwman Toyota Purmerend en Suzuki Purmerend verruilen de huidige vestiging voor een veel ruimer bemeten pand. Toeval of niet, het nieuwe pand wordt schuin tegenover de huidige vestiging gebouwd. Het onderkomen krijgt een oppervlakte van 2.600 vierkante meter (op twee verdiepingen).

Opening juni 2020

Op de begane grond komt de showroom voor Suzuki (300 m2), receptieruimte en werkplaats (700 m2). Op de 1e etage komt de showroom voor Toyota (1200 m2). Op het buitenterrein wordt speciaal voor de verkoop van gebruikte auto's een occasionplein gecreëerd. Als alles naar wens verloopt betrekken de twee merken in juni 2020 het nieuwe onderkomen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten