Armpje door met de burgemeester. Ko en Riny hadden het duidelijk naar hun zin met Don Bijl.
Armpje door met de burgemeester. Ko en Riny hadden het duidelijk naar hun zin met Don Bijl. ((Foto: Han Giskes))

60 Jaar trouw in het kwadraat

PURMEREND - Deze week vieren twee echtparen hun 60-jarig huwelijksfeest. Ko en Riny van de Lagemaat-Wolters kregen bezoek van burgemeester Don Bijl, op dezelfde dag meldde loco-burgemeester Harry Rotgans zich bij Richard en Truus Pluijter-Fleur.

Ko van de Lagemaat (86) is geboren in Amsterdam en Riny (83) is geboren in Wieringen. Ze leerden elkaar kennen op het verjaardagsfeest van een collega van Ko en tevens kennis van Riny. Een jaar later trouwden ze. Ze woonden tijdelijk in bij de ouders van Ko, later kregen ze een eigen woning in Amsterdam.

Ze kregen een zoon en een dochter. Ko en Riny zijn de trotse grootouders van 5 kleinzoons en overgrootouders van een achterkleinkind, de dochter van één van hun kleinzoons, die in Portugal woont. In 1979 verhuisden Ko en Riny naar een eengezinswoning in Purmerend. Sinds 2 jaar wonen ze in een aanleunwoning, waar het hen uitstekend bevalt.

Ko heeft 40 jaar lang bij GEB Amsterdam gewerkt als elektromonteur. Daarna is hij met vervroegd pensioen (VUT) gegaan. Riny zorgde voor de kinderen en het huishouden. Later werkte zij als interieurverzorgster. Ko maakte graag muziek voor brass band Pro Rege. Hij was 64 jaar lang lid van de vereniging, waarvan 20 jaar penningmeester. Verder houdt Ko van puzzelen en doet hij veel op de computer. Riny houdt van breien.

Ko en Riny zijn naar verschillende Canarische Eilanden geweest. Toen ze 40 jaar getrouwd waren, zijn ze op vakantie gegaan naar Gran Canaria. Tien jaar later gingen ze naar Fuerteventura om hun 50-jarig huwelijk te vieren. Daarnaast zijn ze vaak naar Spanje op vakantie gegaan.

Echtpaar Pluijter

Locoburgemeester Harry Rotgans feliciteerde het echtpaar Pluijter-Fleur. Richard (85) en Truus (80) zijn beiden geboren in Amsterdam. Het stel leerde elkaar kennen via gemeenschappelijke vrienden en na een verkeringstijd van 4 jaar trouwden ze. Richard en Truus kregen een huis in de Dapperbuurt in Amsterdam.

Ze kregen een zoon en werden grootouders van een kleindochter. In 2001 verhuisden ze naar een eengezinswoning in Purmerend, waar het ze heel goed bevalt.

Richard werkte voor het Mariott hotel, waar hij verantwoordelijk was voor de inkoop van etenswaren. Dit heeft hij tot zijn pensioen gedaan. Truus heeft ruim 25 jaar voor een cateringbedrijf bij verschillende bedrijfsrestaurants gewerkt. Ook zij heeft dit tot haar pensioen gedaan. Daarna heeft zij nog vrijwilligerswerk gedaan bij een bejaardenhuis in de Dapperstraat.

Vroeger tenniste en golfde Richard veel, momenteel biljart hij regelmatig. Truus is gek op zwemmen. Vroeger gingen ze graag met de caravan op vakantie in Europa. Ze hebben mooie reizen gemaakt naar onder andere Turkije, Caïro en Amerika.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten