Een klein deel van de buit. In totaal werden 900 planten uit de panden gehaald.
Een klein deel van de buit. In totaal werden 900 planten uit de panden gehaald. ((Foto: Rodi Media/John Bontje))

Wietplantages ontdekt bij overrompelingsactie

PURMEREND - Bij een door de gemeente en politie geïnitieerde overrompelingsactie werd vrijdagochtend in een bedrijvengebouw aan de Cantekoogweg op industrieterrein De Koog twee wietplantage ontmanteld. In twee boxen stonden in totaal bijna 900 wietplanten.

Gemeente en politie zijn in een breed verband bezig om zoetjes aan in kaart te krijgen waar zich 'verdachte' panden, voornamelijk op bedrijventerreinen, bevinden. Het onderbuikgevoel speelt hierbij een grote rol. Vaak wordt ook ingespeeld op signalen van voorbijgangers of buren, die verdachte bewegingen constateren.

De verrassingsacties, waarbij ook Liander, PWN, Belastingdienst worden betrokken, breiden zich ook uit naar Waterland, Beemster, Landsmeer en Edam-Volendam. "We gaan de acties daar tussen nu en een half jaar doen. En we zijn in Purmerend nog lang niet klaar, want we hebben nogal wat panden in het snotje", aldus een van de leiders van de actie aan de Cantekoogweg.

De eigenaar van het bewuste pand is er doodziek van. "Dit is zo enorm balen. Tien jaar geleden heb ik ook eens zoiets aan de hand gehad. Voor de toekomst heb ik goede hoop dat het hierbij blijft, want voor het gebouw heb ik nu een goede beheerder en we hebben afgesproken dat we elk jaar zelf gaan controleren", zegt hij.  

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten